L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 5 d’agost del 2011

ARTICLE D'OPINIO: Roda oberta de premsa: hi havia un periodista.



Sol dir-se que fer periodisme és una professió de casta. Un d’ells acaba amb un imperi australià com Murdoch i ahir trobarem un periodista a la roda de premsa que convocà a la sala de plens l’ajuntament de Tavernes sobre la Piscina Municipal i la seua situació concreta. 

I el periodista del Levante va traure, al meu entendre, alguna cosa més que la informació de la piscina, el per què no s’obria, la situació econòmica etc. Sabíem de la professionalitat de tots els presents, però el periodista en qüestió va anar més enllà, el seu olfacte el va fer vore l’actualitat dins del tema transversal de la indignació que esta afectant als lectors del periòdics i a la societat en general. Em referesc quan tildà al seu article la presència del públic preguntant. Preguntant i tenint a la premsa present per seguint informant de les preguntes seues i especialment del públic. 

Deià un famòs escriptor d’un politic “era tan prudent, tan prudent, que no era valent” i això és el que veu en temps actual el periodista del Levante: la valentia d’un alcalde, d’un concejal i com no d’una funcionaria en la seua activitat informar de forma verídica. Ho podeu llegir al Levante del 4 d’agost del 2011. Una roda oberta de premsa amb periodistes. Oberta a la gent del poble que podia preguntar. Un acte de valentia del nostre alcalde i fet davant testimonis de pes: els periodistes. Una dada molt important.

Estem acostumats a les notes de premsa, a les declaracions tancades a les preguntes dels periodistes. Altra nota: a Oslo quan moriren tantes persones deixaven entrar al recinte de l’explosió de la capital com a l’illa sols a la policia i els periodistes. De segur que un periodista com aquest haguera observat un altre canvi a l’ajuntament de Tavernes: ara, quan es va a València a fer alguna gestió amb l’Administració, no va l’alcalde soles, o amb la regidora o el regidor d’àrea, sinó que amb l’alcalde van l’advocat o el tècnic que porta o es responsable de l’expedient en concret. Això és avançar i no com es feia en les visites de cortesia a la màxima autoritat, per “rendivu” de partit, o foto oficial. S’avança amb l’objectiu de la visita i es té un funcionari en ple treball i es compta amb la seua opinió experimentada sobre el tema a tractar.

Molta gent està notant un canvi a l’ajuntament, però és necessari en els temps que estem: transparència. El poble que té el poder necessita saber que passa, i per tant necessita periodistes que amb un sext sentit informen més enllà de la pura noticia.

Deia el director d’un periòdic nacional de Madrid que els indignats també estan contra la premsa al pensar que estan beneficiant i o perjudicant a uns partits, posen el que els interessa a les empreses que els fan publicitat. Amb observacions com aquestes, del periodista del Levante, farà que es copien actituds i valors per a la nostra necessitada democràcia. I això no ha de ser tot, han de continuar essent valents en la transparència pel llarg camí que ens queda, i esperem que la premsa, tota ella, ens acompanye a fer un poble més digne de persones com nosaltres. I tu Toni, per a mi, comences un pas.

         Juanjo Grau
-

4 comentaris:

yo estuve allí ha dit...

Jo, vaig estar alli i vaig escoltar.
I no és que el nou ajuntament es queixe ni plore de lo que ha fet el govern anterior del PP, noooo.Vaig comprendre de seguida que este equip de govern farà tot el que estiga en la seua mà amb els recursos que tenen per a que el poble vaja a millor cada volta.

però sí que és bo i sa per a la democràcia i per al bon funcionament d'un govern i el seu poble, que en casos de tant de desficaci i mala gestió, que el poble ho sàpiga tot amb transparència.
perquè, certament, el PP n'ha fet de cavallistes, no soles a Tavernes.

I com a ciutadà de ningún partit ni afinitat política, és la meua opinió que si ho han fet tan re-mal, la població ho deguem saber i tindre clar com han deixat les coses, perquè la transparència, certament, mai ha sigut la consigna del PP. i ara, ixen els frares geperuts que ho paguem tots els del poble.

Al menys, que la població sàpiga a quina gent van donar el seu vot durant els anys que governava el PP en TAvernes, sobretot, els que li van donar el vot a este partit en concret.

També dic que si canviara el govern d'ací 4 anys i el nou govern es trobara la porqueria que està eixint ara, també m'agradaria saber com feia les coses el govern anterior.

TRANSPARÈNCIA I VALENTIA PER PARLAR CLAR I AMB LA CARA BEN ALTA.
Gràcies Jordi Juan per això. Per a esta legislatura, tens la meua confiança, perquè fins ara, te l'estàs guanyant.
Sé que arreglaràs tots els empastres que pugues dels que va fer el PP en estos anys.

Bowie ha dit...

Per a parlar clar, cal tindre la consciencia tranquil·la, Jordi i el seu equip, sembla que la te.

El que no voldran els "antics" governants es que per el fet de la pèssima gestió (pitjor impossible, con diria la cançó)feta des-de temps de Eugenio Perez, i que ara s'ha traduït en una falta total de liquides a mes de tindre deutes astronòmics, no puguen explicar al ciutadà que a l vegada es el administrat i el contribuent, la poca capacitat de maniobra que tenen.

FALTARIA MES. UN 10 PER A JORDI I EL SEU EQUIP DE GOBERN.

Anònim ha dit...

Molt bé això d'anar a València amb els tècnics de cada cosa. Garantix ajuda tècnica immediata i agilitat en les gestions.
I és una forma de demostrar que es va a la Generalitat o a la Diputació a treballar, portant els testimonis del treball darrere: els tècnics.
Perquè si un se'n va a soles, qui em diu a mi que no se'n va a fer altres tasques o treballs particulars? O fins i tot a estudiar?

Paco Hort ha dit...

Transparencia al poder. Es d'agrair que facen estas rodes de prensa. La veritat es que estic molt content del nou govern i la seua manera de ser. enhorabuena.