L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 10 d’agost del 2011

ARTICLE D'OPINIÓ: El final de la innocència


El plenari de dilluns, dia 8 d’agost, a l’ajuntament de Tavernes aclaria  finalment la situació econòmica: hi havia finalment un milió sis-cents mil euros que no estaven comptabilitzats  pressupostàriament en el 2010.  L’endeutament de  Tavernes, sense dir si  és bo o dolent endeutar-se, estava on deia l’oposició abans a les eleccions del 22 de maig: 115%. No eren certes les dades que passava l’anterior ajuntament , i en especial l’exalcalde Manolo Vidal, de que estàvem sobre el 80%.-

Partim de que endeutar-se no es mal si sabem per a què serveix, en definitiva, on van eixos diners i especialment la capacitat de pagar-los -  i ací és on fallen de nou. El Pla de Sanejament econòmic no el compliren  i deixaren damunt eixa xifra anteriorment exposada, a banda del dèficit pressupostari. Per tant la realitat mossega, no va a permetre més que sanejar l’economia i tindre molta imaginació per poder continuar fent funcionar l’ajuntament.

 Ara ja no em plantege si cal una auditoria externa per a verificar el que ja sabem: ha de gastar-se l’ajuntament seixanta mil euros per  arribar a saber el que ja sap. Al meu entendre no. No perquè estem per l’estalvi econòmic, i a més el fet de ser acceptat tàcitament per l’equip actual del PP, en no entrar a debatre el tema, ens estalvia eixa quantitat.

En la campanya electoral ens demanaven que férem una auditoria només entrar. I ens ho deien inclús alguna persona que havia estat regidor del Partit Popular. Discutíem que no feia falta, ens fiàvem dels funcionaris de l’ajuntament, com ha estat el cas. Però ara tinc clar que no. I passe a vore el que jo dic: Deliris d’èxit. La piscina: com ens poden demanar que solucionem un problema que exclusivament és de diners?. Voldran que per col·locar a quatre gaste l’ajuntament el que no ens correspon?. Sols ens falten 14.000 euros per pagar. Tanta pressa tenen els enxufats que han d’entrar?. Sobre le parking sembla ser que hi ha solució, però una obra igual, jo construesc que es el que sé i tu me la pagues.  

Ha sobrat en tot moment excés d’optimisme, eixe excés que ajuda que els executius, qui han de prendre les decisions, no actuen en conseqüència. Son paraules del premi d’Economia del 2002, Kahueman. Negocis excessivament optimistes que han tingut un personalisme excessiu en la seua presentació, avalució inicial i ha mancat el tan necessari anàlisi extern. Molt semblant al Tramvia de Gandia. Presentem unes bondats, certament les tenen , però no analitzem les realitats, per l’eufòria,  de vore-les fetes ¿ per a què? I qui ho paga?. I així , en un moment d’austeritat total, ens obliga a tots a canviar el rumb  del que hauria de ser la nostra política per solucionar el problemes dels anteriors. 

I per què escric aquest article? Per la falta d’humilitat al plenari. Ara cal traure el carro de l’economia, que estè ben estacat, però el  Partit Popular es queda en el ple en què hi ha un error en un dia de les festes del 2012. Per a festes està el pati.

                                      Josep  Clar i Nadal
                                      Exregidor del Bloc
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu, Josep.
I la gent encara, ala, a votar-los!!!!Han tingut majoria absoluta altra volta en la comunitat autònoma i ara vorem què passa el 20N en les generals...

Si és que a voltes pense que lo que ens passa és perquè volem!!!
Che, desperteu ja!!! i la conciència crítica???esteu adormits que es tragueu tot???
Què vos passa, què vos passa?
Què vos passa valencians???!!!
Tots pensaran el el dia de festes i no en coses tan importants com la gestió del poble???

Anònim ha dit...

Algú es creu que l'autor és qui el signa?

Filosof ha dit...

El fet col.lectiu no s'entendrà mai, els individualistes sols entenen el yo, sense vore que hi ha una persona que dona la cara, en tot moment, per unes idees. La parodia és el negre , en literatura, el negre es el que escriu, però el discurs es del qui el fa. Com si no els discursos dels alcaldes, autoritats diferents, els caps d'estat. Però atenció quan el rei li fan un discurs, es del rei que el llegeix, qui respon, qui dona la cara. Podeu vore les explicacions que dona sobre el tema Javier Marias, te una novel.la totalment dedicada al tema, autor i escriptor, resposta. La negra espalda del tiempo, o depues de la batalla piensa en mi. En fi sols puc dir que ha estat un bon article de qui ha presenciat un plenari i us assegure que té molta experiència. De res.

Anònim ha dit...

El PP va haver de recórrer a un prec per a corregir un error del govern que hi havia marcat com festiu el 14 de setembre del 2012, quan realment el dia de les disfresses és el 21 de setembre del 2012”.
Este fragment està copiat d´un altre diari local.
cotorra pots aclarir en quina data seran les fetes en el 2012?gracies.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No ho sabem.
Caldrà pensar que inicialment la data d'inici serà el segon dissabte de setembre, dia 8.