L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimecres, 31 d’agost del 2011

ARTICLE D'OPINIÓ: De l'assassinat considerat com una de les belles arts

 
Aquests dies hem pogut llegir a la premsa –no direm consternats, que ja ens coneixem, però si una mica al·lucinats– que una de les primeres coses que ha fet el nou govern municipal del PP de Gandia ha sigut organitzar una correguda de bous.
Feia 25 anys que no se'n celebrava cap en aquesta població.

  Males ganes tenien! Els han faltat mans als polítics conservadors per afanyar-se a què Gandia recupere la "normalitat" hispànica amb aquest bàrbar costum que, des del meu punt de vista, ens emparenta directament amb els homes de les cavernes. Però potser exagere i sóc injust; al capdavall, els nostres avantpassats del Neolític i el Paleolític, només solien matar animals per alimentar-se, i no, per a divertir-se.

 Matar bous per a fomentar el turisme? Això té sentit en ple segle XXI? Que potser els nostres polítics no han sentit parlar mai de l'ètica i la moral? O de l'aspiració de la nostra societat al progrés i a intentar millorar la humanitat? I no sols econòmicament, compte!

 També hem pogut llegir aquests dies que un grup de ciutadans va convocar una manifestació per tal de protestar davant de la plaça del Grau aquella nit. La resposta de la policia, com calia esperar, va ser contundent i brutal; tot i que, paradoxalment, va ser d'això, precisament, del que van acusar després als antitaurins. Fantàstic! La vida, ja ho sabem massa bé, és plena de sorpreses, cinisme i hipocresies... i també, és clar, d'interessos econòmics i polítics.

 Tot parlant d'açò, he sentit comentar persones que deien que ad elles no és que els agraden els bous, però que cadascú faça el que vulga i que no obligue ningú a fer res que no desitge. És a dir, si no t'agraden els bous, no hi vages. Davant de la qual cosa jo sempre he contestat que aquest relativisme moral no és bo ni aplicable a casos com l'esmentat. Que no han sentit parlar mai del dret dels animals? O que és injust fer-los patir innecessàriament? Això és un art? I una guitza! Això és torturar i assassinar. 

Ningú no té dret a divertir-se fent mal. Això és una salvatjada de la mateixa manera que també ho és apallissar captaires sense sostre, prostitutes o emigrants per tal de combatre el tedi d'una nit de dissabte avorrida. Exagere? Tal volta. Però de tota manera, com que nosaltres no som ni captaires sense sostre, ni prostitutes, ni emigrants, i ni bous, ningú no es divertirà fent de la nostra mort un espectacle lamentable. Que bé! Com diuen al meu poble: mentre no em toquen a mi la pell, tira avant, germà. Ja s'apanyaran!

Sico Fons 
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara manaran a l'esat espanyol i aixo si fara fredat

Anònim ha dit...

Sico:
Per favor fes un article d'opinio referent als bous de Tavernes?
No estic interesat en el que pase a Gandia.

Granònim ha dit...

Sico, per favor, fes un article d'opinió sobre els Bous al Carrer Major de Tavernes? És que visc en aquest carrer i no m'interessa el que passe a la resta del poble.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Davant algunes queixes rebudes, hem eliminat els comentaris i resposta nostra dels mateixos de la persona que signava "que vergonya".

Considerem que, tal com ens diuen, que no són dignes de publicar uns comentaris que es dediquen a desqualificar despectivament Sico Fons emparats darrere d'un nom fictici, que no és el seu.

Per tant, convidem a "que vergonya" a dir la seua com cal: amb un altre article d'opinió i perfectament identificat, amb el seu nom i cognoms vertaders.

Anònim ha dit...

En valencià "que vergonya" és incorrecte.
Correte: Quina vergonya