L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

divendres, 27 de novembre del 2009

Te’n recordes? Un conte de la lletera en el novembre del 2002


El novembre del 2002, el ple aprovava el Pla General d’Ordenament Urbà (PGOU) amb els únics vots del PP. El govern municipal del PP explicava en la premsa els grans avantatges per a la ciutat i afirmaven que en pocs anys i gracies a l’aprovament del PGOU es milloraria el trànsit amb la ronda del casc urbà fins les “Les Oliveres d’Alberola”, ronda que avançaven tindria dos carrils per sentit i una tanca central. També que s’habilitarian nous accessos a la platja pel nord i pel sud, pel camí Séquia de la Bova i així es solucionaria el problema d’accés únic a la platja.
Altres avantatges que deien era l’ampliació del cementeri i dos grands parcs en Les Fontetes i la Torre de Guaita de más de 30.000 m2, i la urbanització de tres polígons industrialss amb una superfície de 300.000 metres en El Cambro, el Pla y el Teularet que se sumarien als 210.000 del polígon del Golfo, amb la qual cosa - deia el PP- Tavernes no tindria problemes de llocs de treball.
A més, gràcies al PGOU que aprovaven es creaven noves zones residencials i 200.000 metres de zones verdes i de dotació pública, amb vivendes unifamiliars en la zona nord del poble i de Marjaletes. En la platja s’iniciaria la urbanització fins el Camí Marenys, amb un vial de 25 metres d’ample, carril-bici i voreres i la construcció d’hotels.
El procés urbanitzador, según el PP, generaría de seguida 200.000 metros de solars municipals per a la piscina coberta, la nova caserna, un recinte ferial, terrenys per a guarderies i centres educatius, un centre per a la tercera edat i noves instal·lacions esportives i un nou edifici municipal en la platja.
I acabava l’explicació amb les millores que voriem els veïns al cap de anys dient que es protegirien 17 milions de metres a “L’Ombria”, “Les Creus” i “La Serreta de Favareta” i als Ullal Gran, Les Penyetes, El Gat, les Fonts de la Granata, la Sangonera, Les Fontetes de Cantus, el Clot de la Font, el Mirador o l'Estany del río Vaca. I una protecció especial de la Cova de Bolomor, Les Foietes o la Cova de la Carta, la Penya de Migdia, els poblats del Ràfol i el Massalari i la Torre de Guaita.

Han passat 7 anys. El conte de la lletera continua...

3 comentaris:

Anònim ha dit...

cuanta rao tens aso de Tavernes es vergoños, un poble ric i acabarem demanat limosna.

mussol ha dit...

en pregunte jo,els nostres mandataris i en especial el concejal de mediambient,llevant del clot de la font,sant llorenç i la torre de guaita,perdo la torreta,els altres puestos anomenats saben o han anat alguna vegada a visitar-los o sols tenen referencies dells?
realment com esten que preocupar si hi han molts dies de pateo a pie hombre.
si heu patejaren tot no cregueu que també li se donaria altre canvint per plantejar-se la manera d'enfocar el turisme al nostre poble eh....

Un patejador ha dit...

Amic, d'on no hi ha no es pot traure.