L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 2 de novembre del 2009

Els ous millor per a les truites, no?


La nit de Halloween va tornar a ser un problema a Tavernes. La culpa: els ous que es tiren contra les cases o bé, com enguany i especialment virulent, contra els comerços, cas de la tenda de roba que fa cantó en el passeig, una fontaneria del carrer Sant Agustí, així com d'altres situats a la zona de l'Avinguda de Malta. El 2009 podem afirmar que la virulència de tirar ous ha passat de la zona Els Sequers a la República de Malta amb final al centre del poble, Passeig, carrer Sant Agustí, i l'Església.
En els Sequers hi havia un cotxe de la policia amb la seua llum blava de situació fins a mitjanit que va fer un bon paper a la zona. La seua presència va fer que grups de jovens entre els dotze i setze anys passaren de muntar la seua festa particular als Sequers a desplaçar-se cap a la zona de la República de Malta.
Hi hague incidents com el d’una persna a que li havien tirat un ou a sa casa i li va tombar de un la mà un ou a un xaval de setze any quan anava a tirar-lo. Es va posar com un foll en dir que l'ou el portava per a sa casa i demés excuses. L'altra incident que coneguem es que un grup que tiraven ous a les cases de l'entrada del poble des de Borderia, van ser anotats pels policies municipals.
Tot i això, sembla ser que hi ha mes denuncies que mai a l'Ajuntament de Tavernes per eixe absurde comportament de tirar ous contra les cases. No es pot considerar cap tradició per aquests actes, no te cap antecedent al nostre costumari, més íber que celta , com tots sabem. Foren els celtes que enlluernaven els caps que tallaven per a fer notar el seu poder i d'ací passaren a enlluernar la tipica carabassa amb les flametes ineteriors. Però el tema dels ous es una gamberrada que no es pot deixar que vaja a més.Esperem que es prenguen mesures contra eixe vandàlic comportament.
I com a complement, cal dir que ja han deixat asseada la caserna de la guardia civil i no hi ha les les brosses que eixien a la vorera. Ara falta la llum que no funciona del carrer Llevant numero dotze, totalment apagada.

1 comentari:

Anònim ha dit...

lo que sempre dic,fa falta que que vinga el tio de la vara,voreis com s'hacabava la tonteria del hallowen,lo que te que fer aquesta joventud es lo que es feia antes anar al cementeri eixe dia i ajudar a la gent a possar les flors en els puestos més alts,que hi ha molta gent major que no te a ningu que li tire una maneta