L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 4 de novembre del 2009

Més sobre el ple i reaccions

"Las Provincias" es despenja amb aquesta noticia en una nota que no porta firma

http://www.lasprovincias.es/valencia/20091104/safor/ayuntamiento-ultimatum-chova-para-20091104.html

No som qui per a jutjar la feina de ningú, però segur segur que no passarà als anals com a model de la informació sobre els fums i olors a Tavernes, ni del que va pàssar i es va dir en el ple.

33 comentaris:

vallero ha dit...

Anem be.

Anònim ha dit...

Lo de Las Provincies no se si es lo que va pasar en el Ple, ara lo que diu el Levante com a titular, despres de llegir el comunicat dels treballadors, no te desperdici "Gases de Alquitran". Antes de llançar un titular com aquest es deu contrastar, si no eres un entes en la materià.

Positiu ha dit...

A mi m'agrada l'article, parla bé dels manifestants, situa a l'alcalde com uns dels primers i mes interessat de que el tema de les olors s'arreglen. I espere que siga de debò. En definitiva es el que tots i totes volem.
Comprenc el comunicat dels treballadors de l'empresa, que cal esperar amb un escrit tan ben redactat i explicat.
Pero es intolerable, no es deu permetre el tema de que la pituitaria de unes persones del poble estava malalta. Ara, podem dir que els del PP també ho noten. Volem solució.
Ara bé, la forma normal de la dreta es: no et preocupes, tu saps que estic al teu costat, yo sere l'arbitre de la protesta, inclus puc denunciar-te cara al public, pero ja saps que et llevaré la denuncia. Positiu. Tots volem viure bé al nostre poble. No volem ser un poble de merda, ni acostumar-nos a la merda. Positiu, si posen mesures, no ningú esta contra ningu. A més a més, si tot esta legal no hi ha cap problema , només que solucionar eixe problema de les olors. Salut per a tots i totes.

Vicent ha dit...

El señor Manolo Vidal ha tingut molt de temps per a posar-se al davant, per buscar solucions i per fer les comprovacions adients per saber si s'està dins de la normativa.
Va dir en el ple que no anava a fer res sobre el anar a la Conselleria o al fiscal, i ara que veu que la cosa se li pot escapar de les mans, amb firmes i demés, ara ell actua o fa com que actua en la premsa amiga.
Sino, no haguera mogut un dit i aixina vorem si no es per a la galeria. Com l'alta tensió.
Per cert, no ha pensat ningú en fer una queixa al defensor del pueblo o al sindic de greuges?

Unknown ha dit...

Está clar que ara l'Alcalde intenta llavar-se les mans, i més després d'haver dit que no pensava iniciar res. Tindra por que se'n vaja de mare.

En cuant al que diu Vicent, personalment si que he pensat presentar una queixa al sindic de greuges, i inclus a altres llocs, pero el més normal i coherent, ja que es un interés general, es que ho fes el colectiu de veins, encara que la presentació de la queixa la fera una persona.

Per un altra part em decepciona que no haja fet res el Bloc, de res serveix tirar la pedra i després no anar a cap lloc, ells com a partit politic podem tindre més força que cualsevol de forma particular.

No serveix solament debatir i votar a un ple, s'ha d'anar on faja falta.

sargantana ha dit...

El BLoc en un Ajuntament en majoria absoluta del PP poca cosa poc fer.
el poder institucional l'ostenta el PP: alcalde, tinents d'alcalde, regidories... i la capacitat de denunciar estos fets com a Ajuntament la tenen els peperos i per desgràcia, poques ganes tenen.
¿tu q creus q hauria pogut fer de més el bloc?
¿anar al síndic de greuges? més cas li faria a un moviment veïnal q a un partit polític. ja q si va un partit polític es creu q el tema está politisat. i este tema de politisat no té res: les olors estan ahí.
Però el moviment veïnal d'este poble ja veus on està. es convoca una concentració i van 20 o 30 persones en un poble de 18.000 habitants.
i una manifestació q va tindre èxit q va ser la de l'alta tensió, van i li tornen a votar atra volta als del PP, o siga a aquells q mo la van posar. el PP a la generalitat i el PP al poble.

falcó ha dit...

Argumentum té bastant de raó quan acusa el Bloc de tirar la pedra, presnetar batalla però a l'hora de la veritat no fer res més. Cal menys paraules i més accions. Amb fets es demostren les valúes i capacitats de les persones o col·lectius.

Ara bé, també crec que no disposaran de massa órgans o persones al seu partit (no podem comparar la maquinària del PP i el PSOE amb la del Bloc) que puguen fer-se'n càrren d'esbrinar això però si que podran saber quins són els mecanismes més adients per dur a terme una protesta o qualsevol cosa semblant.

Vinga! Per als del Bloc. Poseu-se les piles i feu alguna cosa concreta i sonada que, podeu estar ben segurs repercutirà ñpositivament en els resultats electoras de 2011 per a la vostra formació, que a la fi és el que cerqueu tots i cadascun dels partits polítics.

Decebut ha dit...

Això, això, vinga els del Bloc, poseu-vos les piles: feu crítica positiva i oposició,el que cal fer i heu fet els darrers anys, els únics en l'ajuntament; denuncieu tots els mangoneos com heu fet; poseu-vos al davant de moviments de defensa de la terra i de la salut (PAIs, alta tensió i fums)com nous Quijotes; feu propostes en tots els plens per millorar p.e. el finaçament de la piscina,les obres del Pla Zapatero, etc(que el PP no n'aprovarà cap) i després voreu com vindran les eleccions i Tavernes us ho premiarà seguint votant el PP i el PSOE. I vosaltres es quedareu amb dos regidors i gràcies.
Això sí: sempre us quedarà el consol de que el PP i els seus voceros diran que sou el partit del no, el partit en contra tot i la gent s'ho creurà i uns altres us diran que sou els millorss, els únics que es preocupeu i més i mes per continuar votant també PSOE i PP.
Va Jordi Juan, Llum Sansaloni i companyia poseu-vos les piles, que nosaltres, el poble de Tavernes, us ho reconeixerem votant PP o PSOE.
Amén.

falcó ha dit...

Al company decebut. En primer lloc donar-te la raó. Jo, fins ara, he estat un dels que tant a les municipals com a les autonòmiques i generals he votat en clau espanyolista cercant el vot útil tan demanat pels del PSOE cosa què, com ja he dit algunes vegades en aquest blog, m'he arrepentit i per això no tornaré a votar PSOE fins que succeïsca algun esdeveniment que em canvie l'opinió.

He vist en el teu comentari un poc de malallet i cabreig, pot ser siga per la teua vinculació al Bloc i per això dius el que dius i com ho dius, perquè això que dius de que la gent no us reconeix el treball a l'hora de dipositar el vot no passa sols a Tavernes, sinó a tot arreu: al poble d'on sóc, també. Jo sóc un dels que he fet això, fins ara, repetisc. Per això, et demane disculpes a tú i al teus companys de partit, per si us he ofés en dir-vos es poseu les piles i en feu una de bona. Què voleu, que li ho diga als del PSOE? Ja, ja, ja! No em feu riure. Els ho dic als del PP? Fins ahí podria arribar. Això seria pecar massa d'ingenu.

En fi. Disculpeu-me novament i crec que no m'enganye, gens ni mica, si us dic que en 2011 (encara falta molt de temps i les coses poden canviar. No sóc adiví), el Bloc a Tavernes i altres ciutats com Gandia, podrà donar la campanada amb resultats. Els valencians i valencianes que fins ara confiavem amb els del PSOE hem perdut eixa confiança. Per molts casos Gürtel que hi hagen el que tinc molt clar és que no prestaré el meu als del PSOE perquè a mi, com a valencià, m'importa la defensa, promoció i prioritat de la meua cultura i història que no el que una trepes pugen fer pe enriquir-se. Ja ni ha prou de mentides. Els PSOE no podem dir que tinguen les mans massa netes.

Decebut ha dit...

Amic Falcó: No has de demanar disculpes a ningú. Efectivament sura un poc de malallet en el meu anterior escrit, però no pel teu comentari sinó per la situació que tu tant bé retrates al nostre País. Els teus comentaris són sempre assenyats.
Els valencians, tu ho dius bé, menypreem els nostres,a aquells que s'esta sacrificant pel seu país en partits minoritaris, sense eco en els mitjans de comunicació i el que pitjor sense recolzament de la societat valenciana.
Els exigim, els exigim, però després som incapaços d'ajudar fer amb el vot el matalaf electoral que cal per a fer possible i realitat les exigencies.
Com exemple: amb un grup nacionalista a les Corts Valencianes fort i potent fa anys que tindriem circumval·lació a Tavernes, per exemple, o el tren Gandia Denia a la Safor.
I així podríem dir infinitats d'exemples. I no parlem en els municipis. Però això son altres temes i històries.
Et puc assegurar que els dos joves regidors del grup municipal del Bloc de Tavernes, treballen pel poble, s'interessen pels temes, fan propostes, donen idees i això, sense deixar de banda el treball diari que han de fer, perquè no son assalariats municipals.
Jo també els demane que els posen les piles, pero unes piles que estiguen carregades amb el nostre ajut. Res mes.
Decebut, però com bé dius esperançat.

Unknown ha dit...

Teniu rao en cuant a que pot ser el Bloc no tinga força suficient i també en que es millor un moviment veïnal, per a que el assumpte no parega polititzat, pero... acás no està ja..

Pareix que als del PP no els interesa que ens fiquem amb l'empresa, malgrat els afecte a ells també, aixó per a mi es amiguisme.

Tampoc veig tan complicat fer algo sonat, algo que repercutixca, algo que ens diga si tenim que seguir preocupats o tant sols es una percepció nostra.

Se m'ocurreixen moltes formes, no se per exemple crear una consigna i fer un cartell, que la cotorra podria penjar al blog i cadascu dels que entrem imprimir-lo i penjar-lo, per a que no siga una persona sola la que s'encarregue. Podiem començar a manifestar-nos quinzenalment, davant l'ajuntament, davant l'empresa i davant d'on faja falta.

Si aixó no funciona, podem intentar acudir a la prensa, per supost no als panfletos del pp a tavernes, hauriem d'anar al contrari. Totes les editorials tenen un correu per a que la gent exposem i donem informació que ells mateixa supose s'encarregarien d'investigar i seria una gran ajuda.

La cuestió es que sone, i que s'esbrine el que siga necesari.

Al bloc tant sols li demanava un poc d'ajuda i orientació de com fer les coses, res mes.
Igual que a cualsevol manifestacio també acudeixen politics de forma particular.

La decepció era, perque ja que inicies un debat que per cert tots esperavem, no ho aparques encara que tingues en contra al gobern.

Vinga va, que es veja que el poble de Tavernes esta ja cansat de que ens prenguen el pèl.

falcó ha dit...

Tens tota la raó, decebut. Però si som així, i jo fins ara ho he sigut, que li anem a fer? Doncs com tu dius, ajudar amb el nostre vot a les persones que dediquen bona part del seu temps per millorar la nostra qualitat de vida com a persones primer i com a ciutadans d'un país menyspreat després.

Jo ja no vull seguir ofrenant noves glòries a Espanya. Ja hi ha prou!

Espriu ha dit...

Bonic debat, psoe no, bloc si, pp ni pensar-ho.... vot espanyolista, vot nacionalista.... Jo amics meus, he votat sempre nacionalista, un poc cegat per allò del patriotisme que corre a les meves venes... però les pròximes eleccions ho tinc molt clar... el meu vot, no serà nacionalista.... i per què...? Molt senzill, el bloc cada vegada més s'assembla a Convergència i Unió, un partit de democràcia cristiana, que no vull que aquesta idea no tinga dret d'existir.... però les meves idees, van més a l'esquerra, i pot ser, aquest partit, no me les pot oferir. Ho senc molt per la meva terra, però oferiré noves glories a españa, però glories carregades de lluita social.

Indesidenter ha dit...

Eixe comentari de que el Bloc cada dia és més Convergencia i Unió, jo el sent de fa milanta anys, i la veritat, no ho veig per cap costat.
Ara, els que han votat, voten i volen votar en clau espanyolista s'han de buscar excuses i qualsevol és bona. Siga que el Bloc es CiU, o que el Bloc es vesteix de lagarterana.
Jo n'he sentit del tipus com que no havia votat el Bloc perquè eixe partit no defensa prou el valencià.
I va votar un partit de Madrid que si anava a defensar-lo.
Jo dubte molt, millor dit: no m'ho crec, que hages votat Bloc alguna vegada, de tota manera per si el sona:
De vegades és necessari i forçós que un home mori per un poble,
però mai no ha de morir un poble
per un home sol.

foraster ha dit...

Espriu, com molt bé diu Indesindenter, jo també dubte molt que mai hages votat una opció nacionalista valenciana però, per no entrar en un debat estèril, ho deixarè ahí.

No sé en què et bases per dir que el Bloc s'assembla a CiU. No s'assemblen en res, l'únic que fan és anar en coalició a les Europees perquè és de l'única manera que el nacionalisme valencià pot estar representat a Europa. Si això no ho entens, fes't-ho mirar. Vols dir amb això que els del BNG (que també han anat en coalició amb CiU i PNV a les Europees) són igual que eixos patits? I els Socialistes de Mallorca? Crec que que tampoc. Les coalicions són com els pactes post electorals, es fan amb qui convé i amb qui més et dóna. Si el Bloc va intentar anar amb els d'ERC i els donaven el sisé lloc i amb CiU els donen el mateix lloc, no serà més fàcil aconsenguir representació amb CiU? De tota manera, ets ben lliure de votar el que vulgues i crec que si, que sempre has votat nacionalisme, però espanyol.

A Tavernes sembla que molts no li heu perdonat al Bloc haver pactat amb el PP. No valoreu ben bé el que això va suposar per al poble i us ho ha de dir un vingut de fora. M'explique.
En eixa legislatura, fruït del pacte es va aconseguir construir un Pavelló Poliesportiu Cobert.
Es va finalitzar el saló d'actes i altres dependències de la Casa de Cultura.
Es va redactar un proyecte de remodelació del Passeig Colom primera fase del qual es va dur a terme en eixa mateixa legislatura.
Es va cobrir la tribuna general del Camps d'Esports.
Això pel que fa a les coses més cridaneres. Segur que s'han fet altres coses que ja no sé.
Algú de Tavernes pensa que això s'hauria fet amb un govern de majoria tant del PSOE com del PP? Trobe que no. Com li ho reconeix Tavernes això al Bloc? donant-li la majoria absoluta al PP en les eleccions següents.

Podries dir-me tu, Espriu, què s'ha fet després amb les majories absolutes del PP? Jo si: una línia d'alta tensió; un PAI fantasma; una carretera de circumval·lació de dos carrils en cada sentit (de que no); etc, etc...

Per acabar. Votar a favor de la lluita social és molt lloable i t'alabe el gust. Sols et queda una opció si ho has de fer en clau espanyolista. Saps quina és? Jo també podria optar per eixa opció però no vull votar, ara per ara, opcions espanyolistes. Ja hi he fet massa temps. Vull intentar que els valencianistes tinguen força suficient per demostrar la seua valua i capacitat si és que la tenen perquè, si no tenen poder, poc podran fer. No creus?

Tierno Galván ha dit...

Espriu ha dit que el BLOC se li pareix a CIU i que practica una política demòcrata cristina. Però Espriu no ha donat cap argument. Espriu, pots donar algun argument i debatim un poc?
Encara que, si eres nacionalista, no vec justificat el teu vot a l'espanyolisme. No serà que eres un simpatitzant del Psoe disfressat de nacionalista per a posar un poc de polèmica a este post picat un poc pels comentaris crítics cap al Psoe q han aparegut a este blog? Pots criticar al Bloc, però dir q és democratacristià... crec q has patinat un poc.
I ara el PP és marxista!!! i el PsoE valencianista!!! a vore qui la diu més grossa!

espriu ha dit...

Estan pegant-me pels tots els costats.... i esteu pensant que soc espanyolista..i que mai he votat en clau nacionalista. Penseu el que vos done la gana, jo se el que he votat fins ara, també se per que parle de coalicions contranatura, exemples tenim a la Safor, a la Ribera, també vull aclarir una cosa, digue si soc un votant del psoe, disfressat de nacionalista. Deixeu-me dubtar també del vostre nacionalisme, que no es fa escrivint molt bé el català, ni fent d'advocat defensor del bloc. No m'he concedit ni el benifici del dubte... això deixa molt que dessitjar... I per als de la cotorra, espere que aquest comentari si que el publiqueu, per que altres no heu fet....

espriu ha dit...

Oblidava donar un argument sobre la política democristiana del bloc....En poques, manifestacions reinvidicatives dels treballadors, he vist al Bloc. El País es fa amb la gent, no a esquenes del poble.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Espriu ha dit: espere que aquest comentari si que el publiqueu, per que altres no heu fet

Informar-li, a vosté i a tots/totes, que no hem deixat de publicar cap comentari sobre el tema que ens ocupa.
Per a la seua informació, dir-li que en els 17 mesos que portem només hem deixat de publicar dos comentaris -i n'hem publicat a centenars- perquè NO APORTAVEN RES AL TEMA QUE TRACTAVEN i es dedicaven només a citar qüestions personals i amb mal gust d'algun polític.
Li agrairïem a vosté que si ha fet algun altre comentari sobre aquest tema concret ens el torne a enviar i, a més, comprove que l'envia bé, que a nosaltres només ens ha arribat tot el que hi publicat.

Indesidenter ha dit...

Bravo, Espriu. Ara si que em deixes gelat, amb l'argument que has donat. Que en poques manifestacions de treballadors has vist el Bloc? Però d'eixes quans anys fa que no se'n fan? Si les últimes es van fer quan el PSOE era socialista i el PC no era EU. I el Bloc ni existia.
No tinc per costum demanar el carnat de militant a ningú, però el puc assegurar que en totes les concentracions,actes, protestes, tancades que conec ací a la Valldigna i a la Safor on he estat present, sempre sempre hi havia gent del Bloc. I ben coneguda.

I quan eixos actes s'han fet a nivell de fàbrica, alli no han aparegut mai les banderes de partits i sempre s'han fet sota el paraigua del símbol sindical: UGT, CCOO, SATE... i sempre hi he vist gent del Bloc.
Deixa estar el ventilador i argumenta politicament i no comentes mes això de pacte antinatura perquè retraurem els de tots els partits (incloses corrupcions) i serà el conte de mai no acabar.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Els darrers comentaris que heu fet no s'han publicat no sabem si per una errada en la connexió en el moment de confirmar la publicació.
Per favor, torneu-los a enviar.

espriu ha dit...

Amic indisinter, manifestacions de treballadors, hi han, i des de fa un temps malauradament més encara. Si, tens raó, que sempre estan convocades per les forces sindicals, però, moltes d'elles, que tampoc totes, estan també convocades per alguna força política, mai PP, ni PSOE, ni Bloc, això no vol dir, que dins els manifestants, puga haver gent votant del PP, PSOE, Bloc, i altres. Per allò que dius de retraure pactes antinature, i corrupteles, ho pots fer sense cap problema. Mai m'han cegat les sigles, mai he convertit l'ideari polític d'algun partit com a dogma de fé, soc bastant critic amb quasi tots els dirigents polícs.

Un dels comentaris que no s'ha publicat, era parlant sobre les noves tendencies del bloc, acostament al blaverisme, i allunyament de les postures unionistes sobre la llengua.

Indesidenter ha dit...

O siga, el PP i el PSOE aproven un Estatut amb blau, comunitat, llengua valenciana, TV9 en castellà i etc. El etc vol dir finançament de merda, representació a Madrid sense força, no alçár la veu...
I entre els dos partits en les eleccions autonomiques trauen vora el 90 % amb els vots valencians, i obliguen a la resta a ballar el ball que ells marquen.
I si jugues en eixe camp, que t'obliga el mateix poble valencia votant els dos, resulta que fas blaverisme i t'allunyes de la llengua, quan és el Bloc l'únic que l'empra sempre en tots els llocs i mitjans de comunicació?
No ho entenc.
M'ho expliques tu això del blaverisme del Bloc? però amb arguments, eh? que encara no n'has dit cap.

foraster ha dit...

Company Indesidenter. Hi ha una dita que diu: no és més ceg el que no veu que el qui no vol veure.
Crec que amb això t'ho he dit tot.

Indesidenter ha dit...

No és conya, foraster, però no t'he entés. Sincerament. Si m'ho expliques.

foraster ha dit...

Tan sencill com això: que no és més ceg el que no POT veure sinó el que no VOL veure, que és molt diferent company indesidenter. No he fet el comentari de conya.

El company Espriu no és que estiga ceg sinó que no vol veure, que és pitjor. Ho dic perquè he passat per això; més que no poder veure no volia veure, o més bé estava doctrinat, manipulat o confiat, dieu-li com vulgau.

Reconec que sovint he votat una opció espanyolista que creia era d'esquerres i que amb força podria canviar les coses però, passat el temps, he vist que no. Em sent enganyat, decebut i traït per uns politicastres, trepes, manipuladors i vividors que se n'aprofiten d'unes sigles per a lucrar-se personalment.

Cadascú vote el que vulga en conciència, faltaria més.

Company Espriu, tu series capaç d'acusar el Bloc de corrupte com ho són el PP i el PSOE? Podries retraure-li no haver lluitat pels ideals valencians com fan els del PP i els del PSOE? T'atreviries a titllar-los d'incapaços o ineptes per representar els valencians/es tant als ajuntaments com a les institucions públiques autonòmiques i al Parlament Espanyol? Si pots fer-ho, fes-ho però aportant proves com les que no fa massa temps ens va donar un dels nostres companys de blog, el Falcó.

Indesidenter ha dit...

Com havies dit Company Indesindenter em pensava que ho dies per mi, i no em casava amb el que havies expressat en altres comentaris.
D'ací que no ho entenguera. Ara tot clar.

espriu ha dit...

Per tots els costats em venen.... I a més a més pareix ser que sols tinga tres opcions on tirar el meu vot... PSOE, PP, i el Bloc... Jo no he dit que siguen corruptes, tant sols he dit que tenim exemples de coalicions poc comprensibles... ara si el que penseu, que esteu en possesió de la veritat absoluta, allà vosaltres... Ja soc bastant majoret, ratllant els 50, per que algú em puga donar lliçons sobre la política. Però, vosaltres també tindrieu que ser un poc crítics amb el vostre partit, si donem un cop d'ull enrere, vorem que al llarg d'aquestos anys, amb les sigles BNV, UPV, i ara el Bloc, aquest partit, no ha aconsseguit mai els èxits que tots esperavem... Per què? Jo no tinc la resposta, pot ser per que els dirigents no ho han fet bé...? Caldria fer una reflexió. Ara de nou esperaré varades, i lliçons de patriotisme valencià. Les rebré amb elegancia, sense pensar que esteu cecs, o que digau mentides, cadascú és amo i senyor dels seus sentiments. Jo els meus sentiments ara els tinc més envers l'esquerra reinvindicativa dels drets socials, deixe a un costat el nacionalisme...

Indesidenter ha dit...

Jo que els 50 faré prompte, eixa etapa reivindicativa dels drets socials ja l'he deixada enrere.
Unes boniques paraules, molt usades en alguns règims i nacions que es deien socialistes i que al final, eren opressores d'altres drets nacionals de les nacions que s'havien anexionat i que també eren formades per treballadors.
Ací, al PV i a España (amb ñ), a mí m'ha passat i he escoltat moltes vegades coses com que allò que li interessava eren els treballadors, o deien que eren primer progressista i d'esquerres que nacionalista, però al final el de sempre... eren españolistes amb les excuses per no defensar el seu país.
No crec que estiga renyit voler i treballar pel bé dels treballadors que viuen i treballen al PV, i això se suposa que també ho vol el Bloc, amb la defensa del teu país i de la teua identitat com a poble.
A mi per experiencia els que em vénen dient : "jo defense els treballadors..." i exclouen la resta de valors del Poble, ¿què vols que et diga???
I opcions de vot no hi ha tres: pots votar ERPV, CV, PCPE,FE i moltes més. Fins i tot quedar-te a casa i menjar-te a gust la paella del diumenge electoral mentre matxaquen el teu poble, però no amb armes ... sense banderes i sense canons que apunten al meu poble (Llach dixit) sino amb TVE, Canal9, no informant res o amagant les coses, amb programes com "El beso y la flor", etc.

espriu ha dit...

No ens posarem mai d'acord, tu vas deixar de creure amb la lluita social, i jo he deixat de creure amb el nacionalisme. Per que t'ho torne a repetir....Si tu creus que la divisió de classes s'ha acabat, molt bé, eres lliure de pensar-ho, jo pense, que no. Si penses que l'opció Bloc, és la millor per lluitar per la defensa dels teus interesos, molt bé, jo no ho crec, i ja està....!!! No per això tinc que tindre tanta llenya als meus dolorits lloms. Per a mi, ara és prioritari un partit d'ESQUERRES, allò de nacionalista, ho deixe per temps millors. Sols vull que pugues comprendre altres punts de vista, jo et comprenc, es veritat que ens han enganyat el partit que s'anomenava d'esquerres, i que va ser el gran impulsor de les reformes laborals, que han acabat amb molts drets dels treballadors... Tin per segur, que a mi aquestos no m'han enganyat mai, i no crec que ho facen mai de la vida, els conec, Espere que passes un bon dia.

foraster ha dit...

Company Espriu. Jo sóc uns anys més jove que voslatres. 44 primaveres diuen que tinc. Que conste que jo ni agredisc ningú ni menyspree ningú ni cap cosa semblant.

Sóc totalment independent i mai he militat en cap partit polític. No defense cap opció política, sols defense el que per a mi és la veritat, veritat que no és seguida per la majoria. Jo també hi era un d'ells/es. M'agraden els colors de l'Arc de Sant Martí, no m'agrada la foscor. Per això, perquè m'agrada el cromatisme en tots els ambits, m'agrada la pluralitat en la política i mai he dit que sols es poden votar unes opcions o unes altres, qara bé, forces nacionalistes valencianes a hores d'ara, que conega jo sols hi són: ENV, ERPV i el Bloc. En 'lambit espanyol, forces polítiques que defensen l'acció social com diu tu, que jo sàpiga sols hi ha una: EU.

Sobre el que han fet o deixat de fer els dirigents del Bloc, sembla que una persona que sembla tenir bastant seny i altres coses més, diga el que dius tu ja que, és difícil que sense poder pugues fer res de res. O ets dels qui et creus que la piscina de Tavernes no fa temps que es va fer perquè el Bloc ho ha impedit, com des de fa anys diuen els del PP local. No senyor, si no tens poder i governes, poca cosa pots fer i poc demostrar la teua valua i pocs projectes i promeses electorals pots posar en marxa, per no dir-te'n cap.

Un pregunta fàcil vull plantejar-te. El fet de que M. Rajoy siga el cap de l'oposició per a tu vol dir que siga pitjor polític i persona que J. Aznar? El fet de que el nacionalisme valencià no tinga la representació que caldria i correspon a un país com el nostre no és perquè els líders del nacionalisme no donen la talla, no company, sinó pel meninfotisme de la societat valenciana, pel sentiment d'inferioritat que sempre ens ha caracteritzat, perquè el sant de quan més lluny millor és, perquè som uns covards, perquè som molt còmodes i perquè, perquè, infinit.

Ja ni ha prou, xe!

Indesidenter ha dit...

Llegint-te quant dius això de cal un partit d'esquerres... m'has recordat els meus amics de quadrilla i les discussions que teníem fa ara anys.Era l'època de les utopies.
Ara saps que voten? Efectivament, PSOE i Zapatero ni tan sols EU i no voten al PP potser perquè encara tenen un poc de consideració, que si no igual. Ara el vot és secret i qui sap.
Fem, fem entre tots eixe partit d'esquerres que tu dius marxista? maoista? revolucionari? i quan estiga fet i consolidat... aleshores quan serà el temps millors que parles per a fer el partit nacionalista, no sé amb que el farem si el nostre poble estarà sense identitat, llengua, cultura, sentiments i nacionalitat.
Ens queden 50 anys de ser valencians, engolits per Espanya i Europa, si abans no trobem el nostre camí.
Jo no pense vore-ho, però si que ho voran els teus i els meus fills i néts. Temps al temps.
Em desviat el tema. I la veritat, ho deixe estar. Mai no coincidirem.

espriu ha dit...

Els temps de les utopies no passen mai, amic.... son els de sempre que s'encarreguen de dir que son caduques, o no has escoltat mai això, que els nacionalismes no tenen ja cabuda a la societat actual? Jo no pense que cap de les dues utopies siguen ja caduques... Però ja saps el poder factic fa i desfà, avui no interessa que cap de les dues idees siguen vigents....Jo no defense cap idea marxista, ni maoista, amic, defense els drets socials, la democràcia, i si, pot ser que l'unic partidet que m'atrau per donar-li el vot siga EU, i no estic totalment d'acord amb el que diuen, o el que fan, però és el que més s'acosta als meus actuals plantejaments polítics. Jo no pense que el nacionalisme valencià no tinga més representació per la indosincràcia dels valencians.... Recorda que un partit regionalista, i populista com UV, va tenir inclós representació a Madrid.... jo pense que hi ha un fons que es tindria que estudiar. Encara que no arribarem mai a l'acord amb el destí dels nostres vots,... de segur que compartim l'estima per la terra, i altra cosa... si tots els que dipositem els vots, ho ferem de la manera que ho feu vosaltres, i crec que jo també, amb una reflexió tant profunda... altres galls cantariem.

Espere algun dia la independència de la meva terra.... per ara és una utopia, fins i tot arribar a la autodeterminació... Les utopies són uns somnis molt bonics....

Salut