L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 3 de novembre del 2009

L'ajuntament s'oblida dels empresaris locals en el subministrament

L’ajuntament va aprovar en el ple sumar-se a la Central de Compres de la Diputació Provincial de València. El Bloc va fer d’ovella negra i va ser l’únic que votava en contra argumentant que allò que s’aprovava estava en total contradicció amb el conveni firmat entre l’Ajuntament i la Cambra de Comerç per cooperar en el foment d’iniciatives empresarials de Tavernes.
Segons els valencianistes, l'ajuntament està invertint 50.000 euros en un projecte de l’Antena Local que recolza a la petita i mitjana empresa de Tavernes i ara, ens sumem a la Central de Compres de la Diputació que obri les portes a que els subministraments i serveis que li calen l’ajuntament es contracten a través de la Diputació i no a empreses locals.
Moltes empreses de Tavernes tenen marxa gràcies als subministres i serveis que fan a l’Ajuntament i que no tindran si es busquen en la Diputació. El Bloc afirmava que no podia votar a favor perquè és una decisió que va en contra de les empreses i l’economia local.
I també, cal dir que l’adhesió a la Central de Compres de la Diputació xoca amb el “Pacte territorial per l’ocupació de la comarca de la Safor”.

5 comentaris:

falcó ha dit...

Cotorra. Al final el Bloc va votar en contra o no? Cal aclarisques el tema perquè al principi dius que va fer-ho en contra i després que no podia votar en contra.
Supose serà una errada en la redacció, com sovint ens passa a quasi tots però, cal aclarir-ho.
Entenc que al final els del Bloc varen votar en contra i els del PP a favor però, el que no saben és: què varen votar la resta de forces representades al consistori?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Perdó, ens hem colat.
Ja està rectificat.
L'únic que va votar en contra va ser el Bloc.

Anònim ha dit...

a vore cotorra, estàs parlant de la contractació pública? Per què si es aixì, ho veig bè que es publiquen els subministraments i serveis a través de la Diputació, i en aquest cas quan dius: "ens sumem a la Central de Compres de la Diputació que obri les portes a que els subministraments i serveis que li calen l’ajuntament es contracten a través de la Diputació i no a empreses locals.", això de les empreses locals .... serà millor, hi haurà més competència i un millor ajustament de preus. Ho m'en estic anant per les rames?

Salutacions

La Cotorra de la Vall ha dit...

No hi ha res bo ni roí. Dependrà de l'ús que es faça d'eixa Central de Compres.
Informavem d'un punt del ple i de la postura raonada del partit que va votar en contra.
I pel que sabem, després i en comentaris el portaveu del PSOE va dir que això podia passar si la Central de Compres servia per a les coses menudes i que ells havien votat sí pensant en els grans subministraments (llums, protecció civil, seguretat..) que empreses del poble no poden oferir i que si es fa via Diputació es podien aconseguir millors preus, però no per a compres del material normal i del dia a dia.
Tenim entés que es va parlar de fer un llistat de les coses que podien ser o no per a la Central de Compres, pero eixe llistat
ens han dit que no s'ha fet, o almenys no es va presentar en l'aprovament del punt.
És tot el que podem dir.

Anònim ha dit...

la llei de contractació pública no es tan sencilla. Jo pense que les empreses del poble s'haurien d'ajustar més els preus. Personalment he vist els descomptes que fan els majoristes a varies empreses locals i els beneficis que aquestes guanyen i es una poca vergonya.
Per això amb aquest sistema de contractació vía la diputació, es podria seguir fent exactament el mateix.
M'explique segons el que jo se: Per a licitacions xicotetes fins un determinat pressupost (depén del tipus) es poden fer invitacions a empreses i també donar a empreses licitacions a dit, però en canvi per altra part, per a imports superiors al límit de lo anterior, ja es crea un concurs públic (cas de que foren projectes més grans i no pogueren acudir les empreses locals) i s'elegirien segons unes fórmules de puntuació de la proposta económica, técnica i capacitat de la empresa entre altres.
Es per això que pense que no suposaria molt de canvis, simplement canviaria el sistema per les licitacions, però rés més.
A més si entreu en la pàgina de la contractació de la gva (www.contratacion.gva.es) i busques licitacions de la diputació de valencia, voreu com hi ha moltíssimes poblacions de la província de València que ja ho utilitzen, entre elles la nostra veïna Benifairó, i no está Tavernes.

Per tant, crec que hem de esperar a vore que fan, però crec que deurien de publicar les licitacions tant vía web de l'ajuntament com a través de la diputació.

Salutacions