L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 12 de setembre del 2012

INFORME: L'Institut Noos, el gendre del rei Urdangarin i la Consellera de Cultura




 La trama empresarial que dirigien Iñaki Urdangarin, gendre del Rei, i el seu soci Diego Torres, va intentar “colar” al Govern valencià 123 factures de 10 empreses diferents per valor de quasi dos milions d'euros en concepte de preparació de la candidatura de la Comunitat Valenciana a la celebració d'uns Jocs Europeus que mai es va portar a efecte.

Urdangarin i Torres havien firmat al 2005 amb el Govern valencià de Francisco Camps un conveni de col·laboració amb l'Institut Nóos pel qual cobraria sis milions d'euros per preparar la candidatura a la celebració d'aqueixos Jocs Europeus.

La llavors sotssecretària de la Conselleria de Presidència Isabel Vilallonga va rebutjar una per una les 123 factures rebudes entre abril i juliol de 2006 i va anotar en un document totes les anomalies que va observar en les factures de Nóos. El document el va conservar durant sis anys i el va donar a conéixer  en la seua última compareixença davant el jutge José Castro, que instrueix aquest cas, Ara, aqueixes proves s'han incorporat al sumari. Es revela un suposat intent de frau massiu de la trama Nóos per a cobrar dos milions d'euros de les arques públiques de la Comunitat Valenciana.

Les declaracions dels alts càrrecs del Govern valencià davant el jutge Castro formen part de les últimes diligències judicials d'una causa en la qual estan imputats Urdangarin i el seu soci Diego Torres per frau a l'Administració, malversació de cabals públics i falsedat documental.
 
Dolores Jhonson jura el càrrec de conseller
 L'oposició demana la dimissióo de la consellera de Cultura per mentir a les Corts

La consellera de Cultura, Dolores Johnson, en una comparencia en les Corts Valencianes va assegurar que tots aqueixos contractes eren "perfectament legals" i que no hi havia "cap problema" amb les factures La declaració d'Isabel Vilallonga diu el contrari, una circumstància que ha fet reaccionar a l'oposició.

Així, el portaveu socialista en les Corts Valencianes, Antonio Torres, ha demanat aquest dimarts la dimissió de la Consellera de Cultura per haver mentit i afirma que no no es pot "deixar passar" que la consellera "mentira de forma descarada" en les Corts, per la qual cosa ha de dimitir o ser destituïda. Tambien ha lamentat que l'oposició no puga exercir la seua labor de fiscalització perquè la Generalitat no li dóna accés a la documentació.

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha valorat que es comence a desvetlar com funcionava la trama de l'Institut Nóss, i ha augurat que van a aparèixer més coses, doncs "l'element del saqueig més important està en el València Summit".

Morera ha insistit que la responsabilitat del cas Nóos és de qui va ordenar que es pagaren factures sense que tingueren tots els expedients, i ha afegit que "tot apunta" al fet que es va tractar de "les altes instàncies" del Consell, en referència a l'anterior president Camps.

El portaveu adjunt d'Esquerra Unida Ignacio Blanco ha assenyalat que el problema són les factures que sí s'han pagat per als diferents "tripijocs o milongas" del gendre del rei amb el Consell de Francisco Camps, i ha indicat que estudiaran les vies perquè les qüestions que afecten a la Comunitat Valenciana puguen arribar a ser jutjades.

Per la seua banda el portaveu en funcions del PP, Rafael Maluenda, ha assenyalat a la pregunta de si caldria crear una comissió d'investigació sobre els pagaments a Nóos que es tracta d'un tema que està en els jutjats i per tant s'ha de col·laborar amb la justícia i evitar els judicis paral·lels.

-