L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 16 de setembre del 2010

TELEFONICA de Zaplana té un gran negoci amb la Generalitat

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera (BLOC), ha tingut accés a documentació d’empreses públiques de la Generalitat on es demostra que la despesa en telefonia fixa i mòbil és molt més elevada del que va dir l’altre dia la consellera i directora de campanya del PP, Paula Sánchez de León.

Una circular interna de l’IVVSA signada pel gerent, Javier Sogorb el 22 de juliol d’enguany, informa que els directors poden fer una despesa de 100 euros al mes; els responsables de departaments i tècnics, de 75 euros; i la resta de personal 50 euros. Estes xifres contrasten amb les donades per Sánchez de León, que calculava en una mitjana de 25 euros per mòbil la despesa que fan el total de 11.300 línies que disposa l’administració valenciana.

Altre document, a més a més, ha donat llum al dubtós contracte de telefonia que té la Generalitat amb Telefónica, perquè eixa circular recorda que les telefonades a fixes es cobren, cosa que no passa en l’àmbit domèstic. Segons l’explicació de l’IVVSA a la que ha tingut accés el portaveu de Compromís, “no existeix la tarifa plana, Telefónica mesura cada servei, el valora segons els preus de venda al públic i després aplica uns descomptes pactats amb la Generalitat”. Crida l’atenció que les telefonades a mòbils i fixes corporatius que no es fan marcant la numeració reduïda, es cobren igual que telefonades a l’exterior.

Vistes estes dades, el síndic de Compromís considera que la Telefónica de Zaplana “té un gran negoci amb la Generalitat i totes les empreses públiques valencianes i això explica el bon sou que li ha posat a l’ex president la companyia de telecomunicacions”.
El portaveu valencianista ha dit que el més greu és que la consellera i directora de campanya del PP, “ha enganyat a l’opinió pública valenciana dient que el cost per línia és d’uns 25 euros, quan es demostra que en una empresa pública com l’IVVSA qui menys gasta ja crema 50 euros dels diners públics al mes, i això sense comptar amb les línies que porten servei de navegació i correu electrònic, que paguen una quota més”.

El diputat de Compromis ha dit que el tema dels telèfons és un cas més de la nefasta gestió del govern de Camps, que no sap fer bon ús dels diners públics. Morera ha demanat públicament a tots els consellers, “una revisió urgent de totes les línies telefòniques que tenen i que comencen a retallar i a reduir aquelles que no siguen necessàries. Els diners de les valencianes i els valencians no es pot malbaratar en telèfons mòbils”.

El grup parlamentari Compromís ha rebut hui mateix les contestacions de les conselleries d’Indústria, Economia, Benestar Social, Educació, Cultura i Sanitat, que han informat amb el mateix model de document que la Generalitat disposa d’11.304 línies de mòbil i que el contracte que té la Generalitat amb la Telefònica de Zaplana és de quatre anys. Per eixe motiu, i per conéixer els punts del contracte CNMY10/DGM/08 de la Generalitat amb Telefónica, Enric Morera ha sol·licitat este matí una còpia del contracte per analitzar-lo i espera tindre’l en breu, “no com la relació de mòbils, que ens ha negat la directora de campanya del PP, qui compagina les seues funcions de partit amb un càrrec al govern valencià”.

- Remes per Compromis.
-