L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.068
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:10.470

divendres, 4 d’abril del 2025

La platja de Tavernes apareix plena de la denominada "medusa blava".

 

La platja de Tavernes ha aparegut plena de la denominada medusa blava (la velella velella), també coneguda com a "barqueta de Sant Pere" o "meduses velers", una de les "meduses" més habituals en la mar Mediterrània tot i que cal deixar clar que no és una medusa sinó una colònia flotant de pòlips, una espècie d'hidrozous hidroïdolí. 

 

No hem de confondre amb la "caravel·la portuguesa", que arriba a tindre alguns metres amb els tentacles, i l'única semblança és que són bimòrfics i es mouen amb el vent. La "caravel·la portuguesa" té una vela flotant que pot inflar o desinflar, uns tentacles sobre els 2 metres, proveïts de càpsules urticants  que poden paralitzar un peix gros i afectar seriosament l'ésser humà si els toca. La vilella no presenta cap perill a les persones. 

 

 

A la nostra platja podem avui comprovar aquest fenomen, sempre molt cridaner, d'unes grans taques blavoses damunt l'arena, sempre segons el sentit de les ones i que no són, ni més menys, que l'acumulació de milers i milers d'exemplars. Repetim: no produeix cap reacció si entra en contacte amb la nostra pell i la principal molèstia és olfactiva, derivada de la descomposició, que és quan produeix una desagradable olor, per la qual cosa és convenient la neteja.

 

És un fenomen que s'està donant aquests dies en moltes platges del País Valencià (Moncofa, Almassora, Alcossebre i Nules)  i fins i tot a Gavà (Barcelona) i Cala Millor (Mallorca).