L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 10 de desembre del 2008

Punt Jove de Tavernes… ¿o torna l’OJE?

Després de tant mesos d’espera, com diuen els de Castella “nuestro gozo en un pozo”.
El Punt Jove de Tavernes ens ha decebut: confiàvem en un centre amb un ventall més ample de serveis i ofertes al nostre jovent. Un Centre que fos d’Informació Jovenil, que potenciara les activitats culturals, viatges, associacionisme; un lloc informatiu de subvencions o beques per a joves i, també, per què no? de les eixides que hi ha als estudis dels nostres instituts o possibilitats laborals; un centre que fos una veritable Oficina de Participació Jovenil; un centre que oferira cursos i activitats de temps d’oci, informació sobre voluntariat…
Però el Punt Jove ha quedat en un simple lloc on jugar jugar a futbolins, a algún joc de saló i poca cosa més. I ens ha recordat l’antic local de l’OJE de la Falange i del Movimiento: un futbolí, un ping-pong i un billar. I també ens ha recordat els centres de localitats de nomes uns centenars d’habitants i perdudes enmig d’alguna zona quasi despoblada de l’Estat.
Per a quan, per exemple, tindrà el Punt Jove de Tavernes (amb 18.000 ànimes i govern del PP) una sala polivalent o multiusos, insonoritzada on poder organitzar, p.e, audicions, teatre jovenil, cine-forum i també assajar algún grup musical jove local? Per a quan una ludoteca, videoteca o “revisteca” juvenil? Per a quan una sala de projeccions o de televisió de 50” o una sala multimedia? Per a quan … etc. etc?
I sobre tot: quan ens deixarem d'invents que només volen amagar la falta d'interés en crear vertaders òrgans de participació dels joves? Tot l’invent del Punt Jove o si voleu “una manolà” com es diu per l’ajuntament, sembla més bé fet per tapar la falta de participació jovenil i el nul interés en crear un vertitable Consell de la Joventut.
I un altre tema. I ja ho avisarem fa mesos: calia estar atents al sistema de gestió del Centre i a qui s’anava a oferir. El temps dóna i lleva raons. Ara caldrà que ens expliquen el sistema de gestió, si s’ha donat publicitat perquè es presentaren ofertes, i en base a quins mèrits i experiencia en temes jovenils s’ha triat l’empresa que és més coneguda per tasques de seguretat i on també ha sigut beneficiada en altres concessions municipals.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

El senyor Vidal i el PP local juguen a omplir la panxa dels acòlits i fer que siguen bon vasalls.
Si el PP dona canxa als "Troyanos" és perque així pot controlar i manipular la premsa i la ràdio. I després tenim que a Tavernes no passa res, tot està molt bé i el govern del PP és el millor del món. Aço es un paradís.
Només ix al diari i a la radio el que interessa al PP. Propaganda a favor que paguem tots, com paguem el sou dels regidors del PP.

Anònim ha dit...

Tavernes pareix que siga el cortijo del P.P. ja que ningu diu res al respecte.ni la oposició trau res en presna ni fa "paperets" pel poble per a que sapien tots els ciutadans el mal que esta fent el partit que governa el poble. Sols mira pels seus amics i ningu mes.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Un amic ens ha enviat aquesta notícia d'un casal semblant inaugurat a L'Olleria:

El Casal Jove oferirà alternatives d'oci al jovent de l'Olleria
El jovent de l’Olleria tindrà, des d’aquest divendres 19 de desembre, un local d’oci equipat amb taules de ping pong, ordinadors connectats a internet, billar, futbolins, dards, una sala d’audiovisuals, jocs de taula, wii i play station. També hi haurà una zona amb sofàs per reunir-se i xerrar, un espai amb taules i cadires, i un servei de begudes, papes i llaminadures. L’espai, batejat com a Casal Jove a partir d’una enquesta efectuada al web municipal, és iniciativa de la regidoria de Joventut.
El casal, de 500 m2 ubicat al carrer de Sant Roc i destinat específicament als joves d’entre 12i 18 anys, obrirà només els caps de setmana, els divendres de 6 de la vesprada a mitjanit, els dissabtes de 6 de la vesprada a la 1 de la matinada, i els diumenge de 6 de la vesprada a 10 de la nit.

Enllaç:

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3172467

Anònim ha dit...

oh! que qualitat els de l'Olleria.
en certa manera hem fan enveja i això que m'he passat dels 18!.
ja podrien aprendre alguns...
però clar, no els interessa no siga cas que els joves es culturitzen i demanden drets.

Anònim ha dit...

Per cert, l'alcalde de l'Olleria és del Bloc i la regidoria de joventut la porta el Bloc.