L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

divendres, 29 de desembre del 2023

Un vídeo per descobrir la llar de foc més antiga de la península Ibérica: la Cova del Bolomor

 

Aquest vídeo, de la Fundació Palarq, explora la Cova del Bolomor, el significatiu jaciment arqueològic situat a Tavernes que destaca per albergar la "llar" més antiga de la península Ibèrica, datat en 250.000 anys a. C. durant el Paleolític inferior. 

El vídeo ofereix una visió  de les troballes en la cova, incloent-hi restes lítiques, òssies i fòssils d'homínids, amb especial atenció a les set restes fòssils humanes atribuïdes a l'espècie Homo Neanderthalensis. 

Es comenta la història del jaciment des del seu descobriment per Juan Vilanova i Piera i Eduardo Boscà en 1867, fins a les investigacions actuals, dutes a cap de fa més de 30 anys per Josep Fernández i Peris. 

 


La narrativa del vídeo també aborda com la cova ha estat utilitzada al llarg del temps, des d'un refugi en temps d'inestabilitat social fins a una cleda de bestiar. Les imatges impactants i anàlisis expertes del vídeo conviden als espectadors a un viatge fascinant a través de la història de la humanitat, s'emfatitza la importància de la Cova del Bolomor en l'estudi de la prehistòria, i estimula l'interes pel jaciment i la seua visita.