L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 31 de juliol del 2015

Tavernes assumeix la neteja del riu Vaca, responsabilitat de la Confederació.



 
L’Ajuntament de Tavernes ha iniciat la neteja d’una part del llit i voreres del riu Vaca amb l’objectiu d’eliminar canyes, malesa i objectes abocats al riu que puguen impedir l’eixida de les aigües cap a la mar. Els treballs es duen a cap amb maquinària pesant especial i amb un pressupost de 4.000 euros a càrrec de la partida de Medi Ambient.


Tal com va fer la pasada legislatura i a pesar de que la neteja del riu no és una competència municipal, sinó de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, el govern municipal se n’ocupa d’aquesta tasca mentre estem a l’espera que s’inicien les obres de canalització del riu Vaca. 

Des de fa uns dies, i tal com ha assegurat el regidor responsable Javier Escrihuela, s’està actuant en el paratge denominat “l’Illeta del Tol·lo”, que sempre esdevé problemàtica en cas de grans pluges, quan se solen produir inundacions localitzades. Els treballs els du a cap amb un pressupost de 4.000 euros l’empresa “Excavaciones i Desbroces Martínez S.L”, una empresa de Benicolet que està especialitzada en aquestes tasques i que ja havia treballat per l’Ajuntament en altres legislatures. 

Javier Escrihuela ha assenyalat al respecte que les tasques serveixen “per a previndre possibles inundacions per una crescuda del riu si es donen grans trombes d’aigua, uns fenòmens que són freqüents al nostre poble en el mes de setembre i resta de la tardor, amb els problemes i perjudicis que produeix als nostres camps”. 
 
El regidor ens ha comentat el caràcter de prevenció de l’actuació i ha indicat que el govern vol llançar un missatge de tranquil·litat i que els veïns vegen que l’Ajuntament, sempre dins de les seues possibilitats, treballa perquè no es donen situacions preocupants. Així considera que l’eliminació de canyes i altres elements vegetals, minoritza el perill de taponaments en el riu.
Eixida d'un col·lector de pluvials
Javier Escrihuela ha confirmat igualment que les dues següents actuacions seran a càrrec d’empreses locals, la del Barranc de Malet, a càrrec de “Transtonis” i la zona del Molí del Pla,  de l’empresa de Rafa Grau. 
-