L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 17 de juliol del 2015

Quins xiquets valencians deixem sense classe i quins malalts valencians sense atenció mèdica?

 
Eixa és la pregunta que la vicepresidenta i portaveu del Govern valencià, Mònica Oltra, li ha llançat al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, com a resposta a la seua proposta que el País Valencià ha d'assumir i escometre més retallades per a complir amb el dèficit pressupostari.

Mònica Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell d'avui, li ha preguntat si aqueixa política del govern de Rajoy ha d'obligar a la Generalitat a traure a xiquets de l'escola o a pacients dels hospitals i convertir així a aquesta regió "a Burkina Faso" (república de l’Àfrica Occidental).

Oltra vol diàleg però avisa que “ha de començar en algun moment” i després d'assenyalar que l'autonomia valenciana està infrafinançada, ha recordat a Montoro que el seu govern, el del PP i Rajoy, està vulnerant la Constitució i la llei LOFCA perquè aplica un sistema de finançament autonòmic caducat legalment i perjudicial per als valencians.

La vicepresidenta de la Generalitat ha afirmat que “no tem al llop feroç” i si el govern de Madrid no atén la via del diàleg, s'acudirà a la via dels tribunals.

Com a final de la seua intervenció, Oltra ha demanat a Montro la llista de xiquets valencians, amb noms i cognoms que es quedaren sense atenció educativa i la de pacients que deixaren els hospitals on estan ingressats, per a aplicar les retallades que demana al consell valencià.

També va anunciar la creació de l'Alt Consell Consultiu, un ens que s'encarregarà d'analitzar el garbull jurídic que embolica a l'extinta RTVV per a donar una opinió sobre la viabilitat del nou projecte.

Es planteja un inici d'emissions provisional en data indeterminada, que podria estar al voltant del 9 d'octubre, i amb un inici d'informatius. El Govern valencià aprovarà una modificació de la LOMCE amb augment de les troncals en Batxillerat i es restarà una optativa. En Secundària s'ampliarà de 45 a 60 minuts la durada de les classes.
-