L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 27 de juliol del 2015

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, demana la reforma de l'estatut valencià.

Enric Morera


El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, de Compromís, ha tramès un escrit al president del congrés espanyol, Jesús Posada, en què li comunica l'acord sobre la designació de tres diputats que defensaran la reforma de l'estatut valencià al parlament espanyol. Així mateix, Morera manifesta la voluntat de les corts que la presa en consideració d'aquesta iniciativa s'inclogui en una de les primeres sessions del pròxim període ordinari, que es reprèn al setembre.

El president de les corts confia a rebre el suport del congrés en aquesta petició, que aplega "la voluntat unànime de la cambra". Demana que en el debat cada diputat compte amb temps d'intervenció mínim, sense superar els deu minuts. 

Morera recorda que la iniciativa legislativa de la reforma de l'estatut, que vincula les inversions estatals al pes poblacional, fou presentada pel govern el 2010 i aprovada per les corts el març del 2011. La modificació del text, reformat el 2006, també inclou la creació d'una comissió de negociació entre la Generalitat i el govern espanyol. El debat s'havia de fer el 12 d'abril de 2011, però el 8 d'abril es va informar que el parlament valencià era dissolt per la convocatòria d'eleccions i hom en va demanar un ajornament. Més endavant, el 2013 i el 2014, les corts a petició majoritària del PP van demanar la retirada de l'ordre del dia, de manera que fins ara mai no s'havia debatut aquesta reforma..

La cambra va elegir dimecres els diputats Jorge Bellver (PP), amb trenta-un vot, Fran Ferri (Compromís), amb trenta-un vot, i Manolo Mata (PSOE), amb vint-i-tres vots, defensors de l'estatut a Madrid.