L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 2.094
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES: 65.103

dissabte, 18 de juliol de 2015

Activitats i actuacions per al dia d'avui al Pop al Carrer

CaboSa Roque: 12 rounds

Avui dissabte, 18 de juliol, a partir de les 19h00 de la vesprada s’engegarà de nou la maquinaria musical del XI Festival Pop al Carrer i ho farà amb CaboSanRoque, formació catalana liderada per Laia Torrents (teclats) i Roger Aixut (guitarres) que des dels seus inicis en 2001 ha anat mutant, en nombre i en forma però no ha canviat el seu interès per unir músics humans amb instruments mecànics automàtics. La seua essència continua essent l’experimentació de forma lúdica amb instruments inventats i tot tipus d’objectes que mecanitzats aconsegueixen sons únics. Al nostre festival presentaran el seu darrer disc-espectacle 12 Rounds.

També tindrem al polifacètic músic de la Gran Bretanya Mike Cooper, artista visual i apassionat del vídeo i el cinema que va començar en el món musical amb la guitarra que donava color a la música blues-folk i que, a poc a poc, la seua obra s’ha anat diversificant i ha anat incloent al seu repertori improvisacions i música electrònica, música en viu per a films muts, art radiofònic i instal·lacions sonores. I, per al gaudi dels més menuts, estarà present la formació valenciana Marcel el marcià, que, amb el seu esperit inquiet i juganer ens farà ballar juntament amb uns quants personatges del nostre imaginari com gegants o titelles amb els quals compartirem aventures i cançons. 

A banda d’aquestes actuacions, hi haurà l’espai que anomenem "El llac sonífer", amb instal·lacions i peces escèniques tan originals com inusuals i que, esperem, no deixen a ningú indiferent. Així podrem admirar l’actuació de Llorenç Barber, un dels impulsors de la música contemporània estatal que porta més de trenta anys practicant la veu difònica, la improvisació, la campanologia, la música plurifocal, la poesia fonètica i els concerts urbans oferint ‘actuacions de ciutat’, ‘concerts dels sentits’ o ‘concerts itinerants’ amb músiques textuals, improvisació, construcció d’instruments experimentals, etc. També ha sigut capdavanter com a creador de col·lectius en torn a l’art de vanguàrdia. Espléndido Máximo serà una actuació que Barber ha ideat ex professo per al Pop al Carrer, amb el seu campanar portàtil.

Una altra cridanera actuació vindrà de la mà de la mexicana afincada a València Montserrat Palacios que ens mostrarà el seu espectacle Coser y cantar, un duet que ofereix amb la seua màquina de cosir combinant els fils de veu amb els sons punxants i les afinacions suggerides per un motor-diapasó que, controlat amb el peu, indicarà diferents notes (tòniques) que serviran com a afinació per a la veu a la vegada que determinaran distints ritmes segons la intensitat de la pressió del peu sobre el pedal i els canvis de puntada. Tot un show humà i mecànic en directe.

I més coses: l’argentí Ángel Di Stefano, músic de formació clàssica que començà construïnt instruments de vent fins que l’any 2001 es traslladà a Barcelona i va provar a utilitzar materials reciclats per a elaborar els seus propis aparells, provocant així un procés experimental fecund en la seua carrera artística encaminant-la cada vegada més cap a la mecànica sonora que desenvolupa en l’actualitat. Ell és el creador de Els laberints del so, una seua proposta lúdica, artística i pedagògica dedicada a l’experimentació sonora a través de la construcció d’instruments no convencionals.

La Siamesa
També coneixerem a Martí Guillem (València) i el seu alter ego, Crocanti, creatiu heterodox, manipulador d’aparells sonors, imatges, accions, objectes i formes, on allò freqüent es transforma en inusual, en únic. La improvisació, l’experimentació i el do it yourself es combinen de manera irreverent però reflexiva amb propostes majoritàriament efímeres. Al Pop al Carrer estrenarà ‘+ = +’, una instal·lació sonora participativa formada a base de teclats de joguina de diferents models (casiotones) conectats i disposats en un mur de tecles, on es podran manipular i tocar a mode d’orquestra electrònica.

I la proposta multidisciplinar de la jornada vindrà de la mà de la companyia La Siamesa (València) i el seu espectacle de dansa contemporània amb música en directe, Diógenes, que tracta sobre la deshumanització de les societats industrialitzades.

El festival Pop al Carrer està organitzat per LaCasaCalba, l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i la Mancomunitat de la Valldigna i compta amb el suport de Pollos Planes, Cineclub Pessic de Pedreguer, Teatre del Raval i Grupo Burgos, SL.