L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dissabte, 18 de juliol del 2015

A poc a poc, es van muntant les instal·lacions de l'Iboga Summer Festival



Les infraestructures del Iboga Summer Festival van prenent forma tal com avancen els dies i l’activitat per tindre-ho tot a punt esdevé a poc a poc més frenètica tal com ens acostem al dia 23, primer dia del festival, que te anunciades activitats fins el diumenge 25. 

Després de la neteja i preparació dels llocs d’acampada, fa uns dies que ha començat la instal·lació de l’ombratge en la zona escollida i s’hi ha col·locat les tanques metàl·liques que clouran tot el recinte. Aquest mateix matí, hi havia maquinària treballant en l’esplanada on segons el croquis-dibuix de les instal·lacions facilitat per l’organització, va a muntar-se l gran escenari per a les actuacions musicals. 

El regidor de Turisme, Josep Llácer, ens ha confirmat que l’organització efectua el desmuntatge d’alguns fanals i el muntatge d’instal·lacions elèctriques, preses d'aigua, junt al muntatge d'ombres i condicionament de terrenys, etc... 

També ha indicat que per seguretat i evitar accidents s'ha tallat el recinte, i afirmava que que s’ha efectuat amb antelació perquè és molt complicat per a l’organització fer totes les feines de muntatge en la setmana prèvia al festival, i s’ha intentat avançar tasques. 

El regidor ha recordat que és un festival previst per a 7.000/8.000 persones i amb una durada d’alguns dies, per això demanem al veïnat de la zona un poc de comprensió i que no obliden que és el primer any, i poden sorgir problemes i també alguna errada que s’aniran solucionant.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Necessita la platja un festival d’aquestes característiques? El lloc és l’adequat? Són les millors dates? Deixaré aquestes qüestions per al final i em centraré amb l'article, el recinte i les instal·lacions de L’Iboga. Vos imagineu que durant els dies d’acampada del Festivern no poguéreu passejar pel passeig “Colón”? Que només el pogueren utilitzar la gent del Festival? Més grossa encara, vos imagineu que uns quinze diens abans del Festivern ja tinguéreu tallat el passeig “Colón” pel recinte del Festival? Això és el que s’ha fet a la platja de Tavernes. Se li han cedit al Festival el Passeig del Canal, i dos parcs, un amb jocs infantils i l’altre també amb jocs infantils i elements per a fer gimnàstica. A més de tres carrers d’eixida i d’entrada a la platja pel Camí Marenys i la vorera i zona de pàrquing del Camí Marenys que enfronta amb la residència Solimar. Un dels carrers tallats està fins i tot marcat com a Ruta Saludable. Els veïns de la zona saben de l’ús que se li fa a aquests espais públics i és MOLT. Acosteu-vos per allí qualsevol dia a primera hora del matí o a la vesprada i poqueta nit. Per què no compartir els espais públics tots? Els veïns i la gent que acudisca al Festival, com qualsevol turista que visite la nostra platja. Quan es fa un esdeveniment d’aquestes característiques, el primer que s’ha de fer es minimitzar les molèsties als veïns de la zona i no s’ha fet així. A més de suportar música les 24 hores (això posa al cartell de l’Iboga) durant el festival, ja fa dies que no poden utilitzar els espais públics que he comentat abans. Feta “l'empastrà” per part del govern municipal de cedir aquests espais, quan van començar les queixes s’haguera pogut optar per una solució provisional fins els dies d’acampada i concert i no s’ha fet així. Només tenim eixes paraules del regidor que s’anomenen a l’article. Per què no reconéixer l’errada i disculpar-se?
I me’n torne al principi, una platja “familiar” realment necessita un macrofestival de música, a un lloc on hi ha molts espais públics de molt ús i una residència de la tercera edat. Els dies de més afluència per part de turistes a la platja de Tavernes sempre han sigut l'última quinzena de juliol i la primera d’agost, si es fa per motius turístics, perquè no la primera setmana de juliol o l’ultima d’agost?
Un festival d’aquestes característiques no li donarà l’impuls que necessita aquesta platja abandonada des de fa molts i molts anys per part de polítics i vallers. Sí, he dit vallers, els del poble som els primers que no pensem amb la platja com a zona turística que ens pot donar un impuls econòmic, pensem en estiuar, canviar de casa perquè al poble fa massa calor, com feien els nostres avis i besavis, plantar la barraqueta.

Anònim ha dit...

Tu no deus ser molt jove.
I quan es projecten canvis i iniciatives, quan s'intenten fer coses que puguen ser atractives als joves i impulsar un poc els comerços i l'ambient,sempre ix qui ho critica tot i no diu en tot el seu article cap de proposta.
¿Perque em sona açò a les critiques del PP amb el Festivern? El temps ha donat i llevat raons.

Per cert: ¿Quines són les teues propostes?

Si no estic mal informat el recinte de l'Iboga es d'entrada lliure i nomes queda reservat de pagament la zona de concert. Per tant la gent podra passar i anar als jocs infantils, on per cert no hi ha mai quasi ningú, i els que passegen per allí quatre grupets pel mati i alguns per la nit, i mes que per allí usen les voreres perimetrals. Visc a la finca d'enfront, eixa on quatre desficiosos de Madrid han començat a arreplegar firmes, i veig tot els dies de fa anys que passa allí.

Los de los Madriles. "Esta playa no ofrece nada para los jovenes. Nuestros hijos se van fuera a pasar-lo bien" estic fart de sentir-los. Ara que tenen l'Iboga són els primers que critiquen i busquen no es faça.

Anònim ha dit...

La veritat es que jove, jove no sóc. En algun moment he criticat els canvis i iniciatives? He afirmat al comentari que no vull l’Iboga? Vaig defensar al seu moment el Festivern i seguisc defensant-lo i tinc molt clar que moltes de les crítiques rebudes no eren pel festival de música en sí, sinó pel que representa ”políticament“ el Festivern. I he defensat l’Iboga i seguisc defensant-lo. Al comentari he criticat la gestió del govern municipal en la cessió d’alguns espais públics per a l’organització del festival i la posterior gestió a l’hora del tancament del recinte. Al mateix temps he fet una reflexió per saber quin model de platja volem i obrir un debat constructiu. Respecte als quatre grupets, tindràs tu raó, comença a fallar-me la vista per l’edat. Respecte a les zones obertes a tot el món, jo també ho tenia entés així. Pel plànol donava la sensació que era al parc que hi ha darrere el descampat on munten la fira. Però a hores d’ara està tot el recinte tancat. Propostes, clar que en tinc. T'has llegit bé el comentari? Canviar-lo de lloc? Canviar-lo de data? Ens vegem a l'Iboga.

Anònim ha dit...

En resum, em dones la raó.
Si les propostes de millora general i d'activitats per a la platja de Tavernes es canviar l'Iboga de lloc (on, en quin emplaçament? que no ho dius) o canviar la data... es comprén ben bé cap on va tot el comentari que has fet. Simplement una critica més, apostant perquè no es faça i adobada amb unes pinzellades de modernitat i amagant-se darrere d'un sector ultraminoritari del veïnat.

Anònim ha dit...

Per favor provem i despues parleu

Anònim ha dit...

Potser no m'he expressat bé. En cap moment he dit que no es faça el Festival. No he criticat el Festival. No he criticat l'ajuntament per portar-lo. Benvingut siga. T'ho torne a dir, he criticat la cessió d'uns espais públics que haguérem pogut compartir veïns i Festival. I sobretot he criticat la gestió a l'hora de tancar el recinte, s'haurien d'haver planificat millor les coses. I en aparéixer les queixes dels veïns, no les queixes perquè no volen l'Iboga, les queixes per privar-los d'uns espais que estaven utilitzant diàriament i encara faltaven més de 10 dies per a l'acampada i concerts, s'hauria d'haver actuat ràpidament. Hi havia solucions i no les van aplicar. Supose que m'he confós amb les propostes, tu et referies a les de millora general i activitats a la platja, jo em referia a què les molèsties als veïns foren les mínimes i a l'impuls econòmic en unes setmanes més fluixes per al sector hostaler. A tota la platja només crec que hi ha un altre lloc per a fer-lo, igual l'ajuntament ja ho va estudiar i el va descartar. Són les terres del carrer Garbí cap a Xeraco. Tenim més idees en comú tu i jo de les que et penses. Igual l'edat em fa ser més moderat i pensar molt les coses. I quan em van dir que volien portar un festival a la platja, vaig dir benvingut siga, però és molt arriscat. La platja no és el poble. I em veia vindre el que ha passat. No m'amague darrere d'un sector, no sé si majoritari, minoritari o ultraminoritari del veïnat que no vol que es faça. Sóc part del veïnat. Com tu també ho ets. Tu estàs a favor del festival i jo no estic en contra d'ell. Això és el que ens separa. Si creus que és una crítica més per apostar perquè no es faça, t'ho respecte. En tot moment he intentat que fóra una crítica constructiva. Per a debatre. Que és el que tu i jo estem fent. M'haguera agradat que hi haguera participat més gent. Pel que fa a les propostes, primer voldria saber quin model de platja vol el poble. Si es vol un canvi de casa per a no patir calor, no cal fer ni mig any faller, ni pop al carrer, ni els campionats de futbol platja, rugbi i voleibol, ni les excursions per la Valldigna, ni el7sois7luas, ni l'Iboga, ni altres moltes activitats que es fan a la platja. La qüestió no és Iboga sí, Iboga no. La qüestió és turisme sí o turisme no.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord. Ja comencem a vore la llum. Efectivament, crec que estem més prop que lluny quan a concepció general. Potser siga perquè la fredor d'uns comentaris no permet les inflexions i explicacions.
Tens raó quan a demanar el model de platja que vol Tavernes, però crec que pocs en el poble es plantegen un model propi i que no siga només per a no patir calor (que en patim també) sinó per marcar unes alternatives sobre que és realment Tavernes i la Valldigna i que pot oferir en eixe context.
I hi afegiria: sí que volem turisme, clar que sí, com a motor econòmic de la platja, però cal marcar quin tipus de turisme i que li oferim a eixe turisme. En resum, tornem al gran debat de sempre i que marcaria la identitat com a platja.
El turisme de sol platja i pipes (com diu l'impresentable del Sr. Torro de Gandia en sentit de turisme familiar amb recursos de classe mitjana) pot ser vàlid i funcionar - crec- sí els oferim alternatives d'oci i culturals i perquè no, també esportives.
La nostra platja alberga actes que pense no es venen com cal (Sete Sois, Sete Luas, una bona programació esportiva, una altra de visites mediambientals i de senderisme, i una bona oferta esportiva) que queda difuminada, sense arribar massa a la gent, al costat de nous productes com el Festival de Cors, concerts de la banda, etc. I tot a l'expectativa del que pot ser l'Iboga.
No cal inventar res més. Es posar en valor el que hi ha i es fa, pensant que tenim un turisme que no és d'hotels ni massificació com Gandia o Benidorm.
Com veus el gran debat de sempre, però que sembla ser que és ni debat ni pels sectors que haurien de fer-ho (hostalers, baristes, immobiliaries...), perquè és la seua vida
I així portem anys i anys.

Anònim ha dit...

El 7sois no es fàcil que porte turisme,i tampoc sé si els polítics pretenen usar-ho per a dur-lo,prefereixen les falleres en les fires de turisme. Tampoc vé més gent per la oferta esportiva (campets del canal i dos campionats per a xiquets) ni culturals (concerts banda). Això sols no porta gens de moviment a la platja,només cal vore els baixos del Passeig que abans eren negocis i hui ja no.
I un diu que això només cal posar-ho "en valor", quant per a posar algo en valor,la gent ha de creure que el tinga,i sobretot,s'ho ha de creure el qui li'l té que posar i ha de convèncer.
L'Iboga tampoc serà el manà,macrofesta de 4 dies (en això idèntic al Festivern) on no es crearà més turisme ni un dia abans ni un després del Festival. Negoci per a quatre,per als organitzadors i medalles als polítics a canvi de regalar-los recursos de tot el poble per a que es beneficien els que venen de fora.
I així seguirem anys i anys.

Anònim ha dit...

Si és tan gran negoci, tu què fas que no montes un tinglao com este? Segur que tens les mateixes facilitats per banda de l'Ajuntament que els d'Iboga o Festivern, o més encara si eres del poble.

Pepito Pulgarsito ha dit...

Hi ha gent amb la cara molt dura... Es queixen per les molèsties que puga ocasionar el Iboga, mentre a Tavernes hi ha gent que aguanta molèsties, tot l'any, i de moltíssima més gent... Lamentable.

Pense que es una bona data, un bon lloc, i molt interessant per a que es parle de Tavernes.

Tavernes és una platja morta, este govern la va heretar morta del PP (per moltes medalletes que vullguen posar-se), i que fagen el festival es irrisori les molèsties que pot generar 2 o 3 dies per als veïns. Que molestarà la música? Clar que sí. Que hi haurà molta gent? Clar que sí.

Que pixaran els carrers? També, igual que passa a Tavernes amb els fallers, a festes del poble, qualsevol dissabte de l'any que al Vergeret i al pati del col.legi públic Alfàndec apareixen botelles trencades i olors a pixarrada.

És uns dies de molèsties, que compensen. Però es parlarà de Tavernes, i vindran milers de persones a la platja. Sols per això, ja és positiu. I si deixen algo de diners al comerç de la platja, pues imaginat't tú...

I si no, que tanquen els bars i els pubs de baix de ma casa, que tanquen la terrasseta de la cafeteria del Passeig, que jo vixc dalt i per la nit no puc dormir en la finestra oberta del soroll... Que prohibixquen les falles també, que posen un entaulat i em passe una semana amb despertaes i concerts... Que no m'agraden les falles, i jo també sóc valencià i del poble i em mereixc respecte i que puga exercir el meu dret al descans.

Hi ha que obrir-se a estes iniciatives, senyors dinasauris...

Després un partit polític vol recalificar mig terme, i ve a donar-nos riquesa... Ve un festival de 3 dies, i tot és posar-li pegues...

Es per a pegar-se un bac en terra senyors...

Anònim ha dit...

Les coses no han de ser blanques o negres,es deuria intentar conciliar l'oci amb el descans,al poble i a la platja,però els polítics mai agafen el bou per les banyes,i lo del rèdit econòmic i turístic és una excusa barata,després passen dels comerços a la platja o envien falleres a les fires de turisme. Les motivacions polítiques per facilitar megaevents i girar-se de cul als excesos nocturns de l'ús al carrer en són altres i no son inabordables.
D'això és del que ens queixem alguns dinosaures i altres més jovenets també.
Una regidora del Bloc,a les primeres reunions veinals,en tractar d'abordar el problema va tindre la ocurrència dir-nos alsm estupefactes assistents que "es que Tavernes té molta gent jove i dret a divertir-se". Catarroja descoberta.En això ja ho va dir tot de les seues intencions.