Finalment en la relació d'obres i altres inversions a executar amb els 5'2 milions d'euros del romanent de tresoreria del 2024 no hi ha inclós ni el Centre d'Interpretació de Bolomor ni l'execució del projecte per a convertir el Molí del Pla en un edifici que done servei als centenars de senderistes que visiten Tavernes al llarg de l'any.
Els dos projectes sempre s'ha dit que podien donar un impuls alternatiu al turisme de "sol i platja" - on cal reconéixer que no podem competir amb Gandia, Cullera o Oliva per les circumstàncies massa sabudes- però hauran d'esperar a una nova decisió municipal.
El projecte del Centre d'Interpretació de Bolomor, impulsat en la passada legislatura, tenia anunciat la licitació en el 2023, però finalment es va eliminar de la programació d'obres. Com ja hem publicat, el Centre d'Interpretació disposa de projecte per acabar unes obres iniciades en passades legislatures, primer amb la compra del terrenys i després amb el tancament i preparació per a serveis de llum i altres.
![]() |
Pendent d'acabament |
Sobre el Molí del Pla cal indicar que, després del projecte de reparació i recuperació s'ha plantejat en diverses ocasions els futurs usos. La idea bàsica sempre era que el molí esdevinguera un edifici de refugi o estança - es va pensar en una possible gestió del Centre Excursionista- per donar servei i impulsar el senderisme a Tavernes i el turismes derivat d'aquesta pràctica esportiva.
![]() |
Pendent d'un projecte d'usos |
L'última iniciativa municipal al respecte va ser el 22 d'abril del 2021, fa quatre anys, quan es va presentar el projecte de dinamització del Molí del Pla, elaborat pel departament de turisme que presidia en eixe moment l'alcaldessa Lara Romero. L'acte, en el mateix molí, va comptar amb la presència de l'aleshores director general d’Administració Local, Toni Such (PSOE) amb l'objectiu d'aconseguir la implicació de la Generalitat, però les possibles ajudes per engegar el projecte no arribaren.
El projecte contemplava convertir la gran sala superior en zona de pernocta, ja que pot acollir fins a 20 llits per a excursionistes i senderistes, mentre la planta baixa seria un museu etnològic que recorde als visitants l’arquitectura i l’ús de l’aigua a la Valldigna. L'edifici complementaria els serveis amb dos mòduls prefabricats instal·lats a l’exterior, en el terreny que va adquirir l’Ajuntament al voltant del moli: un podia acollir mes llits i el segon es destinaria a menjador, dutxes i banys, tots dos completament accessibles. L'electricitat s'obtindria amb una instal·lació de plaques solars.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada