L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 27 de març del 2018

Unes 200 persones jubilades reivindiquen unes pensions publiques justes i dignes a la Plaça Major



Unes 200 persones s'han reunit avui en la Plaça Major, majorment pensionistes, per reivindicar unes pensions públiques per a les persones major i en defensa del sistema públic de les pensions. Entre els assistents i presidint l'acte l'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, junta regidors del govern de Compromís i el representant d'EU, Eduardo Bononad.

L'alcalde s'ha dirigit als concentrats per manifestar que l'Ajuntament de Tavernes dona suport a les seues reivindicacions, i així ho va aprovar en un passat plenari. Tot seguit ha recordant les resolucions adoptades en el plenari que demanen la derogació dels canvis legals introduïts pel PP, per perjudicials als pensionistes, com és la regulació de la jubilació anticipada, el Factor de Sostenibilitat i de l’Índex de Revaloració del Sistema de Pensions de la Seguretat Social.
 

Igualment s'ha demanat la garantia de les pensions a partir de la recuperació segons l’IPC i la necessitat de dictar mesures per al finançament de la Seguretat Social i impostos extraordinaris a la banca perquè,  com remarcava Jordi Joan " si tota la societat ha contribuït al rescat de la banca, aquesta ha de contribuir al rescat del sistema públic de pensions".
 
L'alcalde va recordar que l'Ajuntament ha demanat mesures per eliminar la bretxa pròxima al 40% que hi ha entre la quantia de les pensions dels homes i de les dones; incrementar la pensió de viudetat per a majors de 65 anys que no tenen altra pensió fins arribar al 60% de la base reguladora, mesura que afecta de manera majoritària a les dones.
  

En aquest punt, Jordi Joan es dirigia als assistents per indicar que "és injust que les dones no tinguen les mateixes pensions, quan elles no són culpables d'haver viscut en una època en que la dona no tenia oportunitats com ara per accedir al món laboral".

També ha recordat que l'Ajuntament de Tavernes va seu la demanda de les associacions de jubilats i per tant "demanen que s’elimine l’IRPF de les pensions, tal com indica la Unió Europea, perquè les pensions no són un rendiment del treball i per tant no es pot aplicar aquest impost a les pensions, que ja es va aplicar en la vida laboral".