L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 12 de març del 2018

PLENARI MARÇ 2018: Tavernes té 3 milions pendents de cobrar perquè el PP no va cobrar tots els impostos a empreses inversores en la platja




L'anterior govern del PP va deixar de cobrar centenars de milers d’euros d’IBI i plusvàlues a empreses que van comprar terrenys en els sectors de la platja (en la fotografia Marenys 2A), amb un greu perjudici econòmic a les arques municipals.

Ara, mentre això passava, l'anterior govern sí que enviava els requeriments als veïns que havien venut terres en sectors i els PAIs perquè pagaran les plusvàlues. El deute pendent de moltes empreses forma part dels 3 milions d'impagats que té l'Ajuntament.

Un desinterès per a cobrar a les empreses que no es corresponia amb la greu situació de les arques municipals: l'Ajuntament estava en la ruïna en eixa època. Després vam conéixer que en el 2011 hi havia un romanent negatiu de 4’5 milions, deutes de 20 milions i proveïdors impagats per vora 3’5 milions. L'Ajuntament era pobre, i ho era més perquè els seus responsables no cobraven els deutes.

De tot això es va parlar en el plenari passat quan el govern de Compromís donava compte dels 2’1 milions del romanent positiu del pressupost del 2017, i el regidor d’EU, Eduardo Bononad, indicava que encara hi havia uns per cobrar vora 3 milions.



El regidor d’Hisenda,  Perfecto Benavent, va recordar a Bononad  que “els 3 milions pendents de cobrament són majorment de l’època anterior, cuando todos éramos ricos”. I reconeixia que ara cobrar el deute no és una tasca fàcil.  "I això vostè ho sap” va dir, a la qual cosa el regidor d’EU va assentir com a certa.

I és díficil, per no dir impossible, explicava el regidor de Compromís perquè per no cobrar quan tocava, ara moltes de les empreses o han desaparegut o estan en fallida. Perfecto Benavent recordava que “els impostos i plusvàlues de moltes de les compres en sectors de la platja estan pendents de cobrament. Ara moltes empreses ja no existeixen o estan en processos judicials”. 

De fet, en eixos 3 milions pendents hi ha moltes empreses intervingudes pels jutjats i és un motiu pel qual l’expedient encara és obert, sinó ja fa temps que haurien prescrit i Tavernes hauria ja perdut tot el que l'anterior govern no va cobrar quan tocava.