L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 13 de març del 2018

PLENARI DE MARÇ 2018: "Destinarem 2'1 milions més a millores en la ciutat" (Jordi Joan).



L’alcalde Jordi Joan va mostrar en el plenari la seua satisfacció davant la liquidació del pressupost del 2017, amb un romanent positiu de 2’1 milions que es podran destinar "a millores en la ciutat encara dins d’aquest 2018 perquè eixe romanent s’incorpora al pressupost d’enguany".

Y realment és que és un motiu de satisfacció haver aconseguit “deixar arrere l’època en què l’Ajuntament incorria en dèficit exercici any rere any, i es creava un deute quasi insostenible” indica l’alcalde en referència als 4’5 milions de romanent negatiu que van deixar els governs del PP, a més de deute en els bancs i un dèficit municipal del 125%.

Jordi Joan afirma que això “ha estat possible  i l’ equip de govern de Compromís ha pogut revertir la situació fent una previsió d’ingressos realista, racionalitzant les despeses i fent inversions responsables. I tot açò ho hem aconseguint reduint el deute  i abaixant alguns impostos, com ara l’IBI, una rebaixa que notaran tots els contribuents en el rebut de 2018”.

L’alcalde va informar al plenari que l’Ajuntament de Tavernes ha tancat l’exercici del 2017 amb un romanent de tresoreria de 2,1 milions d’euros en els comptes municipals. En concret, la liquidació dels pressupostos de l’exercici passat s’ha fet pública una vegada aplicats els ajustos corresponents, amb un romanent de 2.098.180,53 euros, fet que implica tindre a disposició eixa suma per a noves inversions en la localitat.

20 milions de deute del PP front als 8 milions d'ara
 
El deute amb el PP pujava, pujava i pujava


I eixos 2'1 milions per a millores en la ciutat es tenen gràcies sobre tot al gran esforç que ha fet Compromís i Tavernes per reduir la llosa de vora 20 milions de deute que van deixar els governs del PP, un dèficit del 125%. Actualment l'Ajuntament deu sobre els 8 milions d'euros, o siga un 65% i com s'han complit els requisits d'estabilitat financera imposats pel ministre Montoro, es poden dedicar a millorar les infraestructures locals.

Cal saber que la liquidació del pressupost és el document que presenta el balanç de caixa del consistori després d’un exercici, una vegada s’han complit totes les obligacions fiscals i s’han satisfet els contractes amb proveïdors.

El document  presentat en el plenari del passat dia 5 per l’equip del govern de Compromís en la sessió plenària, és la millor mostra del bon estat de salut dels comptes municipals, com també es demostra després del superàvit de 1,3 milions d’euros que va resultar de la liquidació del pressupost del 2016.