L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 25 de març del 2018

La història del perquè els governs anteriors no iniciaren mai el col·lector de la platja



Ahir es firmaven les actes d'ocupació dels terrenys, pas previ per aprovar el projecte i licitar les obres. El compromís del govern de Jordi Joan amb aquesta obra ha estat patent i ben evident des del primer moment, una actuació i interés que contrasta amb la desídia dels governs anteriors de Tavernes, que mai feren un pas per l'obra.  Podeu llegir tot seguit, la història dels fets des del 2000 i perquè el PP mai no va iniciar el col·lector.

L’Ajuntament de Tavernes des de l’any 2000 (govern del PP amb majoria absoluta) contemplava dins del Cicle Integral de l’Aigua Potable unes obres on hi havia el col·lector de la platja. Les obres a executar per l’empresa a qui se li concedirà la gestió de l’aigua potable a Tavernes.

El PP va adjudicar el 2006 la gestió de l’aigua potable a Aquagest,  però.... ¡misteri!  dins les obres del Pla Director havia desaparegut l’execució del col·lector.

El col·lector era urgent i necessari per a la platja, però ho van canviar per un finançament de l’obra al 0 (zero) d'interés si al final s’executava, que tampoc es contemplava quan seria. Mai, mai  s’ha sabut perquè el PP va fer eixe canvi i una cosa “urgent i necessària” passava ni més ni menys a ser “ja vorem quan es fa”.


Un cànon avançat fins el 2026 a canvi de no finançar el col·lector


La gestió econòmica del PP en el nostre Ajuntament sempre ha estat un desastre. En el 2008 ja tenien un romanent negatiu de 4’5 milions i per quadrar el pressupost del 2009, no van tindre millor idea que demanar a l’empresa Aquagest que els avançarà el cànon de l’aigua i, a canvi, estaven lliures  de l'obligació de finançar els vora 2'7 milions del col·lector a interès zero. (Llegiu-ho en el document de dalt)

El govern del PP va rebre sobre els 2 milions, bastant menys del total que li tocava pagar a l'empresa pel cànon fins el 2026.  I perquè pagava menys? Perquè en la pràctica l'operació era un préstec i, com a tal,  es van pagar interessos: la diferencia no rebuda (una taxa de descompte).  O siga, a més de que l'empresa no finançava el col·lector, li vam pagar interessos (la taxa de descompte). Això passava en octubre del 2009 i ho va aprovar només el PP.


Si llegiu el document superior, voreu que tenien un primer avançament del cànon fins el 2011 inclós. Ara s'ampliava fins el 2026. Estaven cobrant uns ingressos que no eren seus, sinó de les futures corporacions fins el 2026. Tot per  tapar la mala gestió econòmica.


Conseqüencia: el poble ben perjudicat, la platja sense col·lector  i ells tenien els ingressos de les pròximes quatre legislatures (fins el 2026).  El govern de Compromís ha deixat de cobrar tots els anys sobre els 200.000 euros del canon (document de dalt), se'ls va cobrar per anticipat el PP.  I quan Compromís porta 8 anys de govern... Doncs, això: sobre 1'6 milions d'euros que haurien vingut molt bé per a voreres, carrers...
 
I l'empresa ho va acceptar...

I la història continua:  Després van aprovar un Pla d’Ajust, amb un préstec de 6 milions amb els quals, entre altres coses, havien de fer el col·lector. Ja ho sabeu: No es va executar mai.



El col·lector ni ha interessat mai ni els ha importat mai. I ho diuen els fets: l’any 2009 i 2010 van rebre 8’7 milions dels “Plans E-1 i E-2” de Zapatero i el Plan Confiança de Camps. Podien dedicar-los al col·lector i no li van dedicar un cèntim. Van acabar l'última legislatura, anys 2011, sense projecte, sense l'autorització de Costes o Confederació i sense suficient consignació, com ja hem explicat.


Està ben clar, no?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Un dubte que tinc.
Si no hi ha colector ni tampoc els diners que l’ajuntament tenia per a eixos menesters.
On estan eixos diners?
Qui els té?
Sembla que o han desaparegut diners o un colector, i no crec que siga fàcil agafar lo segon.

La Cotorra de la Vall ha dit...

L'Ajuntament els únics diners que ha tingut i té ara per fer el col·lector són 750.000 euros que van quedar del préstec que va fer el govern del PP a finals del 2010, en novembre quasi en campanya electoral, un prèstec van dir per a tindre liquidesa per a fer inversions els anys següents (2011, 2012, 2013...).

No cal ni dir que d'això de fer inversions per als anys següents, res de res. Els 5'7 milions, excepte els 750.000 que parlem, se'ls van gastar de seguida, en dos o tres mesos. Per cert eixe prèstec l'està ara pagant el govern de Compromís, millor dit els veïns de Tavernes.

Eixos 750.000 estan "guardats" en caixa, no es toquen, estan reservats per al col·lector. No tenen tenen res a vore amb la història que hem explicat i per això no els hem esmentat.

El col·lector té un cost sobre els 3'5 milions i el que falta s'haurà de finançar d'una forma o altra, potser un préstec, excepte el aconseguesca l'alcalde amb el conveni que gestiona amb la Generalitat.

Els altres diners? Ho hem dit: servien augmentar els ingressos i tapar el dèficit i romanent negatiu de tots els anys. Així i tot encara en deixaren 4'5 milions de dèficit el darrer anys que governaren.

Tot això, així com els diners reservats del col·lector, ho hem explicat moltes vegades. Nomes cal buscar-ho en els articles.

Anònim ha dit...

El que més em molesta és que està gent, el nostre govern electe del PP, va agafar diners del futur (prestec) i se'ls va gastar en un propòsit que no era el seu.
tot això sense donar explicacions.
però el futur no perdona i els diners s'han de tornar i el colector no es va fer.
El que vol dir que per a tindre el colector l'hem de tornar a pagar de nou.
On està l'anterior govern del PP?
No deuria estar als tribunals?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament el col·lector s'ha de pagar. Hi ha 750.000 euros apartats, però si finalment costa 3'5 milions, Tavernes o siga tots nosaltres, n'haurem d'aportar 2'75 milions, siga en forma de préstec o vorem quina fòrmula.
L'alcalde Jordi Joan des de fa temps que gestiona amb la Generalitat la firma d'un conveni mitjançant el qual la Generalitat aportaria una quantitat per al col·lector. Esperem tot arribe a bon port perquè tota pedra fa paret.