L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 7 de març del 2018

INFORME: Tavernes ha d’abonar a Calviga 268.000 euros per la mala gestió urbanistica de l'anterior govern del PP



Una sentència condemna a l’Ajuntament a abonar 268.000 euros a Calviga SL, agent urbanitzador del sector 14 de la platja, com a indemnització per l’incompliment que fa l'anterior govern del PP de les obligacions adquirides amb la urbanitzadora. La fotografia de satèl·lit ens mostra en el centre els terrenys del sector.

Calviga SL havia d’executar la urbanització del Sector 14-Avinguda Nord de la platja i quan es va aprovar el projecte el govern anterior del PP va adquirir l’obligació de facilitar-li l’electrificació i la depuració de les aigües residuals. Això s'havia de plasmar en el denominat "Protocol d'intencions" que el PP mai no va complir. Ho expliquem després. 

Un PGOU sense previsió d'infraestructures i electricitat. 

L'origen d'eixa obligació està en el vigent PGOU, un Pla General que era qualificat en el passat plenari "com a un gran desastre i amb conseqüències negatives de 100 anys per a Tavernes". Eixe PGOU va ser aprovat només pel PP en el 2004,  que contempla els sector de la platja però no preveu les infraestructures i l’electrificació que calen. I per tant, no hi ha possibilitat d’urbanitzar.

Eixe despropòsit del PGOU té greus conseqüències i Tavernes les pateix en forma de paralització dels sectors de la platja i polígons industrials, com el del Golfo.  I no només és el sector 14 l’afectat, tampoc el 16 i 17 no poden iniciar-se perquè depenen de l’electrificació i d’una depuradora que la Generalitat, governada pel PP,  es va negar a construir  l'any 2013 a pesar del conveni firmat amb l’Ajuntament. 

Govern del PP 2007-2011. El de la piscina, el de l'aparcament, el de Calviga...

Calviga ni comença ni acaba 

Calviga havia d’iniciar les obres fa molts anys, tant que a l’any 2011 havien d’estar pràcticament acabades, però no les va començar.

El nou Ajuntament  a l’octubre del 2013 i en base als preceptes legals vigents, per defensar l’interés dels propietaris majorment veïns de Tavernes, aprovava per unanimitat iniciar l’expedient  de paralització del projecte per incompliment de Calviga, amb la qual cosa podia perdre la condició d’agent urbanitzadors.

Els terminis legals de la urbanització estaven complerts i no es podia aplicar cap moratòria perquè allí no s’havia iniciat cap obra. Tampoc l’empresa havia respost cap requisitòria feta per l’Ajuntament els darrers anys. 

I en això sabem com afectava un “Protocol d’intencions" no complit


La decisió per unanimitat del plenari anul·lava la condició d’agent urbanitzador i Calviga ho va recórrer al jutjat. La sentència considera que l’incompliment no és de Calviga, sinó de l’ajuntament governat pel PP per no haver facilitat  l’electrificació i les corresponents infraestructures,  tal com havia acordat amb l’empresa.

El jutge condemna a l’Ajuntament i considera provat  que el govern del PP havia acordat amb Calviga SL un denominat “Protocol d’intencions”, mitjançant el qual s’obligava  a facilitar-li l’electrificació i les consegüents infraestructures, i no l'havia complert. 

L'autorització perquè l'Ajuntament firmava el protocol d’intencions va ser en el plenari del dia 2 de abril del 2007, però el PP no ho va plasmar mai en cap conveni, ni es va firmar cap document amb Iberdrola, però el jutge l'ha considerat vàlid.

El govern actual de Compromís, ha de fer front a eixos 268.000 euros derivats de la mala gestió urbanística del PP. La sentència l'ha recorreguda en considerar que un Protocol d’Intencions” no plasmat  en un conveni ni firmat entre les dos parts, no té valor.