L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 2 de març del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Ratolins, rates, panderoles... i troians o, quan a Tavernes no hi havia bestioles.



Tavernes és un cas estrany. Com Sevilla, que té un color especial, Tavernes té un atractiu especial per a les rates i ratolins, les panderoles i altres bestioletes que, mira per on, a la nostra ciutat pul·lulen pels carrers i no, com han de fer, per les nostres muntanyes, els rius i els claveguerams.

Som l’única població de la Safor, i pel que es veu de tot el país, que té tota mena de bestioles dins de la població. Almenys és l’única que té l’honor d’ocupar espais i més espais en els fulls d’un dels diaris “provincials”.  Ja és casualitat que només hi apareguem en un dels diaris “provincials”, quan en cap altre no es donen notícies semblants.

Potser caldrà convindre que els altres pobles són uns desafortunats. No tenen eixe encís, eixe caliu, eixe atractiu que fa que, ara i adés, siguen visitats per tot tipus de bitxets.

També es rar i estrany que totes aquests coses passen ara, amb un govern de Compromís i que abans no es produïren. I, mira per on, passen ara quan els tractaments són més eficaços i se’n fan més que abans seguint els criteris i normes de la Unió Europea.

Sí, cal saber que Tavernes compleix estrictament la norma europea quan a tractaments i demés. Perquè els lectors han de saber que hi ha una normativa europea que es compleix. I la du a cap una empresa especialitzada, amb els tractaments que es marquen i fins i tot més quan cal.

En altres governs no hi havia bitxets. Igual era gràcies a la vigilància “troiana” especial que hi havia pels carrers.  Els ratolins, les panderoles, els mosquits o la processionària igual no s’atrevien a eixir pel carrer per la por que els produïa els vigilants troianos. Ha estat deixar de pagar eixa vigilància i tots els bitxos... ala! a aprofitar-se’n:  han dit “ancha es Castilla” i s’han pres el braç per la màniga. I han començat a aparèixer, tant que fins i tot són notícia de premsa. L’únic poble on ho són!

Per tant, proposem a Compromís que es plantege de posar de nou vigilància troiana pel carrer, vist el bon resultat que va donar fa uns anys, almenys des del punt de notícies al diari: no eixien mai. També podria plantejar fer un cens de bestioletes i a cadascuna posar-li un impost per veïnatge. Igual així se’n van de seguida de Tavernes!

Bestioletes hi ha, hi ha hagut i hi hauran sempre. Cosa diferent és que algú les crega "casus belli” per a la guerra en premsa. Encara ens recordem d’aquella plaga de panderoles que, era un altre govern, va envair la platja un estiu, quan eixien a milers pels carrers durant dies i dies. Cap rengló en la premsa. No ens varem poder assabentar si van ser els troianos a calbots qui les van eliminar.

Siga com siga, mentre el promotor  i membre d’un partit per als ciudatans tinga carta blanca i li permeten parlar dels altres partits, vorem bestioletes i més. Ètica.



Les opinions expressades són nostres, del blog i de ningú més.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Per a quan un bon reportatge en Las Provincias de les cases abandonades del carrer Major, la Barca o Carnisseria i la denuncia de la falta de cuidao dels amos? Això si que són niu i causa d'infeccions i plagues, però no convé molestar als amos.

Anònim ha dit...

Molt bon article de la cotorra. Si, es presenta en un partit politic es "etic" que estiga donan informació sempre manipula y el diari estiga d´acord.

Anònim ha dit...

Estos son els de l'iglesia, promovent l'escandalo. Al infern aniran.

Anònim ha dit...

El seu lema sera: Si voteu a ciudadanos sen aniran les rates i tornaran els troianos!