L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 29 de juliol del 2017

Resum de la jornada de divendres de l'Iboga Summer Festival


La Carpa Cultural va ser el lloc on vam aprendre amb el gran xef Migue Sonka com preparar un deliciós hummus i allioli vegans entre altres coses. També realitzàrem ioga, presenciàrem una xarrada de sexualitat, vam conèixer els secrets del circ contemporani i fabricàrem anells a partir d'una planxa de coure o llautó. Mentrestant, en la Gran Carpa de Circ no cessava la música durant el dia amb concerts de bandes com Blegue Calada, Skalone, Radie Rude o Greik Josu.

Però si parlem de música, els plats forts van arribar al capvespre en l'Escenari Principal. Mentre el globus aerostàtic iboguer s'hissava en el cel de Tavernes , els assistents s'anaven desplaçant fins a l'Escenari Principal per a viure una nova jornada musical que s'encarregava d'inaugurar The Toasters. Una banda perfecta per a obrir el teló, un concert amb molt ritme i en el qual els pares de la Segona Ona del Ska (o més popularment 2 Tone) no van perdre un àpix de la classe que atresoren i la màgica connexió amb el públic.
                                                                     
Després va ser el torn d'Alice Francis, l'elegància sobre l'escenari. La seua espectacular veu i sensualitat va captivar a tots els assistents i ens va traslladar als anys 20. Amb els hongaresos Pannonia Allstars Ska Orchestra es va canviar de registre. Una explosió de cordes i vents que porten un pas més enllà del tradicional ska i que ho contagien com ningú, acabant el seu concert en el Iboga amb tots els assistents botant. 



Hi ha bandes que per la seua qualitat i connexió amb el públic repeteixen per petició popular,  és el cas dels gallecs Chotokoeu, els qui van deixar el llistó molt alt amb la seua fusió de sons swing, balkan o rock. Fatty Farmers es va prendre al peu de la lletra l'eslògan de l'Iboga, ‘el lloc on la música embogeix’, ja que van revolucionar com ningú a un públic lliurat que ho va donar tot. Sens dubte van ser una de les grans sensacions de la nit. 

Posteriorment va ser el torn de Deekline, referència dels més importants productors de sons ‘break’ a nivell mundial i amb el qual no va haver-hi un sol descans. El fermall final el va posar Benny Page amb una mestra selecció de ritmes drum & bass fusionats amb sons del món. Comptat i debatut, varietat i qualitat musical com a premisses bàsiques d'aquest Iboga Summer Festival 2017.

Noticia redactada a partir de la nota de premsa del festival