L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 25 de juliol del 2017

La XXIIIa Fira de Sant Jaume clou avui amb el grup "Alimara"


Arribem avui al darrer dia de la XXIII Fira de Sant Jaume. Una fira que, per a nosaltres, ha estat un punt d'inflexió sobre altres fires, sobre tot en l'aposta del regidor d'Agricultura i ànima de l'esdeveniment, Javier Escrihuela, de valencianitzar-la, de convertir-la en un aparador de la nostra cultura i costums cara als visitants que té la platja de Tavernes.

S'ha començat una tasca, queda molt a fer, hi ha coses a millorar i caldrà fer-ne l'esforç els pròxims anys, però el camí ja s'ha encetat.

I dins d'aquesta voluntat d'impulsar les nostres tradicions i cultura, fer que siguen un dels possibles motor del turisme local (al costat del sol i mar, la gastronomia) considerem un gran esdeveniment la presència avui del grup Alimara, potser el grup que més ha fet per recuperar el folklor del nostre País, i que ha estat durant molts anys l'alimara (com el seu nom diu) on s'han il·luminat molts antres grups de la nostra terra. L'actuació serà a partir de les 20:30 hores en l'Avinguda de la Marina



El grup Alimara naix l’any 1975 per iniciativa d’un grup de gent procedent del Seminari d’Art Popular de la càtedra d’Història de l’Art de la Universitat de València, regida pel professor Felip Garín de la Facultat de Filosofia i Lletres de València.

La seua tasca s’ha centrat en la investigació, restauració i difusió del folklore del País Valencià (música, balls, danses, cançons i indumentària) des d’una perspectiva científica que, tot cercant la major autenticitat, no desvirtue ni manipule les manifestacions de la cultura popular de les nostres comarques. Un dels camps als que ha dedicat major atenció i esforços ha estat la difusió de la Dansà, el ball nacional al País Valencià tant en l’àmbit d’investigació, recerca i restauració, com a nivell didàctic donant cada any gran quantitat de cursos teoricopràctics.

Actualment segueix  treballant en la recerca i restauració de balls, cançons, festes i costums que es trobaven perduts o en greu perill de desaparició, o manipulació. Ací els podeu vore a "la Ronda a la Verge" de l'any 2013.



La fira tancarà les portes a les 12 de la mitjanit amb un castell de focs d'artifici que es dispararà a la Porta del Sol, a l'entrada principal de la falla. 

Notícia de redacció pròpia