L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 13 de juliol del 2017

Festes populars a la barriada del Crist

 
Tavernes, i més en concret la barriada del Crist de la Sang, va celebrar ahir "el Dia de la Sang" amb un conjunt d'actes populars per a tota la barriada (dinar de germanor, discomòbil) i on no va faltar la tradicional processó de la imatge del patró de Tavernes, el Crist de la Sang, pels carrers de la barriada, on no va faltar l'alcalde Jordi Joan acompanyat de la regidora de Festes, Encara Mifsud, i membres del govern municipal. Us oferim unes fotos d'aquest emotiu acte dedicat al patró.


Encara que ha perdut molt del gran caràcter festiu que tenia, els actes que organitzen els festes del Crist mantenen viva la flama d'una tradició que, encara que avui no ho semble, era juntament amb la celebració de Sant Llorenç i el seu porrat i Sant Jaume les festes més importants de l'estiu de Tavernes.

Era una festa de reencontre amb amics del barri, dels sopars a la fresca, de les revetles populars a la barriada i sobre tot el dia on no podien faltar les menges tradicionals, a migdia la paella quan se solia "assatjar" el primer meló d’Alger de la temporada,  o del berenar amb la coca oberta de tomaca i pebres, adobada amb tonyina de sorra i de la coca morena.

Com ja hem dit, a Tavernes es la festa de la barriada del Crist. Avui la comissió ha organitzat un dinar de germanor a les 2 de la vesprada de cassola d'arròs al forn i a la vesprada hi ha jocs per als festers i per als xiquets, amb bous amb carretó i a la nit sopar d'entrepà i discomòbil. Demà divendres hi haurà dinar de paella i després del sopar d'entrepà s'ha anunciat un espectacle de varietats.