L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 24 de juliol del 2017

El Festival Pop al Carrer - Desllunat ha estat seguit per més de 1.500 persones



L'organització ha calculat en més de 1.500 persones l'assistència enguany al festival Pop al Carrer-Desllunat  celebra fa uns dies en el marc de la Plaça de les Palmeretes.

El festival, organitzat per l’Ajuntament de Tavernes i LaCasaCalba, arribava enguany a la tretzena edició amb el suggeridor nom de "A la vora del jazz, mare"  i al contrari del que solen atribuir al número 13, ha estat de total èxit i gran acceptació pel públic. El jazz és el jazz i té incomptables seguidors,  i a la seua vora vàrem gaudir de bones actuciones però no va ser només la música sinó també les activitats paral·leles les que van atraure un nombrós públic.

L'Ajuntament i LaCasaCalba havien apostat pel jazz, una temàtica que ha atret a gent de totes les edats i de diversos punts de la geografia valenciana i on cal destacar el gran nivell dels músics i cantants que han passat i el record de les jam sessions que tenien lloc a finals dels 90 al pub Padur de la platja de Tavernes.


En total i al llarg de 20 hores distribuïdes en dues jornades s'han succeït 9 actuacions musicals que han anat des del jazz més clàssic de Ricardo Belda & Arantxa Domínguez, a la vessant més free jazz de Josep Lluís Galiana, passant pel jazz pur d’uns dels seus precussors al País Valencià, Ramon Cardo, acompanyat dels Nyora Boppers o del valler Ximo Caffarena que va inocular la passió jazzística a molts dels seus alumnes a les jam sessions al pub Padur de la Platja de Tavernes de la Valldigna. Hi han participat alguns dels seus alumnes com Hugo Canet o Paco Mifsud i també l’artista local Gerard Vercher en el grup Gatos Revoltosos que fou una de les sensacions del festival.

Les actuacions forànies van vindre de la mà de Radio Pesquera, el projecte dels guitarristes Pablo Novoa (Vigo) & Nono García (Barbate), actuació que va omplir la plaça de gom a gom, i de Guadalupe Mediavilla artista argentina que venia acompanyada de la seua banda formada per músics d’Amèrica Llatina i que tancava la seua gira europea en el festival Pop al Carrer.


Les actuacions es van complementar amb altres activitats com la demostració i classe de lindy-hop, Swing from the bottom, una fusió de balls propis dels anys 20 que ens els últims anys ha guanyat adeptes. També dissabte es van poder visionar distints curtmetratges d’animació a càrrec del projeccionista valler Santiago Estruch. Durant els dies de festival, a més, es van instal·lar els jocs populars ‘Pícnic’ de Disparatario, activitats en les que van participar adults i xiquets i un gastroespai amb un food track amb tapes casolanes.

El festival ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i Turisme València.  

Noticia redactada a partir de la nota oficial remesa per LaCasaCalba. Gràcies