dimarts, 20 d’agost del 2024

Controls de alcohol i drogues per la Policia Local i Guàrdia Civil fins el diumenge, dia 25

 

La DGT (Direcció General de Trànsit) va iniciar ahir la campanya titulada "Control i vigilància sobre alcohol i altres drogues"  a la qual s'ha adherit la Policia Local de Tavernes, que realitzarà els controls dins dels nuclis urbans vallers. La campanya continuarà fins al diumenge dia 25 i els agents de la Policia Local vallera efectuaran controls a diferents punts de la població.

Les actuacions de la Policia Local valler s'emmarquen dins de la campanya estatal  especial de control de consum d'alcohol i drogues al volant en la qual la Guàrdia Civil de Trànsit s'encarregarà de realitzar els controls en les vies interurbanes i a les vies urbanes, cas de poblacions com Tavernes  amb equips de control,  la Policia Local.
 
 
 

L'alcohol és un factor determinant en un terç dels accidents mortals de trànsit. Conduir sota els efectes d'aquesta substància incrementa entre 2 i 15 vegades el risc de patir un accident, i agreuja la mortalitat i la gravetat de les lesions en cas d'accident. El consum de drogues com a cànnabis, cocaïna, amfetamines i metamfetamines és també un comportament recurrent i altament perillós entre els conductors.

Amb aquesta Campanya Especial, la DGT reafirma el seu compromís amb la seguretat viària, subratllant que l'única taxa segura d'alcohol al volant és 0,0%. S'espera que aquesta acció conjunta ajude a salvar vides i a conscienciar a la ciutadania sobre els riscos de conduir sota la influència de substàncies psicoactives.  L'objectiu és reduir la sinistralitat viària i avançar en l'Estratègia Espanyola de Seguretat Viària 2030, la qual promou una política de "Tolerància zero" enfront dels comportaments de risc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.