divendres, 26 de juliol del 2024

"El govern de Mazón (PP) en la Generalitat maltracta Tavernes, no executa les obres que calen" ha manifestat Josep Llàcer, de Compromís.

 

Josep Llàcer, regidor de Compromís, considera que el govern de la Generalitat del president Mazón (PP) discrimina i perjudica Tavernes en no dur endavant projectes a executar pel govern valencià alguns dels quals ja haurien d'estar en fase d'execució per  no dir acabats.

El regidor ha recordat que el govern de Compromís de l'Ajuntament es va comprometre a construir la primera fase del col·lector i vial perimetral, mentre la Generalitat havia de construir la segona fase. El govern de Compromís malgrat els problemes financers de l'Ajuntament (que prompte s'obliden els problemes i els esforços per resoldre'ls!!!) va executar l'obra i l'acabava a principis del 2020, però la Generalitat no ha executat res de la part que li correspon (tram Blasco Ibàñez-Canal San Pablo) "quan el col·lector hauria d'estar executant-se, perquè estava pressupostat,  però el govern del PP-Vox ha tret del pressupost del 2024 el milió d'euros i ara no sabem quin futur li espera a l'obra".

 

Vial perimetral. Davall està enterrat el col·lector. 1a fase executada per Compromís

 

Llàcer ha recordat igualment que la Generalitat li ha tret a l'Ajuntament la delegació de les obres de l'IES Jaume II el Just, amb l'argument que el manteniment no és municipal sinó de la Conselleria d'Educació.  "Ens han llevat la delegació i volen  executar les obres ells, però s’han carregat el director general d’infraestructures educatives i sembla que tot torna a començar de nou. Esperem que compliren els termines acordats, tal com vaig dir en el ple, però crec que no s'acompliran. Si l'Ajuntament hagués mantingut la delegació de competències, ara  la redacció del projecte estaria en marxa i no estaríem esperant la seua decisió i quins passos pensa seguir la Conselleria".

 

 

Igualment recordava que la ronda de circumval·lació de Tavernes depén de la Generalitat, però no es veu avanços mentre la problemàtica del pas de vehicles per l'interior del casc urbà s'agreuja perquè hi ha problemes en les voreres al tram urbà de la carretera que no es solucionen (la carretera dins del poble depén de la Generalitat),  com tampoc s'avança l'execució de les dues rotondes previstes a l'entrada i eixida de la població.

"La Generalitat maltracta Tavernes amb obres com el col·lector, la ronda o la depuradora. Hi ha una completa paralització del govern de Mazón cap a obres de Tavernes, i eixa actitud està condicionant el desenvolupament de Tavernes" assenyalava Llacer.

Les manifestacions del regidor de Compromís van estar fetes arran de la noticia de fa uns dies sobre els dubtes que ta ara la Generalitat, al cap de 17 anys, i després d'haver acceptat en el 2009 el lloc del Tancat per ubicar la nova EDAR (Estació Depuradora d'Aigües Residuals), o siga la depuradora nova. Fins i tot  la Generalitat i l'aleshores govern municipal del PP van firmar el conveni de construcció el 2009 en eixe lloc, però el 2013 la Generalitat en ple escàndol del cas Emarsa, va anul·lar unilateralment la construcció.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.