dimecres, 3 de novembre del 2021

l'IES Jaume II el Just participa en diversos programes "Erasmus" de caràcter internacional

  

Un grup d'alumnes i professorat de l'IES Jaume II el Just s'han desplaçat a Tarragona per a rebre els participants del projecte "Erasmus" que el centre valler desenvolupa des de fa dos anys amb alumnat d'Itàlia, Alemanya i Txecoslovàquia. Hi estaran en total tres dies visitants la Tarraco romana i avui dimecres vindran a Tavernes per romandre fins el diumenge, dia 7. 

Els alumnes d'aquelles nacions serà acollits per l'institut valler que ha preparat tota una sèrie d'activitats, tallers i visites a llocs que guarden relació amb l'antic imperi romà.

 Cal remarcar que fa cinc cursos que l'IES Jaume II el Just participa en diversos projectes europeus dins del programa " Erasmus+" . Actualment s'esta portant-se a terme el denominat "2018-1-IT02-KA201-048538 - St. A.R.T. UP. to EU - Storytelling Ancient Roman. Traces Up to Europe", un projecte que s'acaba el pròxim desembre i on el centre valler va ser el centre acollidor de la primera mobilitat el mes de febrer del 2019.

L'estada a Tavernes va servir per dur a cap activitats diverses, intenses i enriquidores on no van faltar una visita al Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna, on adquiriren coneixements sobre el Cister i el sistema monacal imperant a Europa a partir dels segles X i XI, i  van conéixer el jaciment paleolític de Bolomor, amb assistència a tallers sobre la vida i costums de l'home de Neandertal. 


Imatges del 2019: grup d'alumnes i sessió de treball del professorat
 

Altres projectes Erasmus

- El denominat  KA121-VET F7820B1B és un projecte desenvolupat en un consorci i va destinant a l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Mitjà. És per al curs actual 2021/22

- El projecte  KA122-SCH-8A49733D - Dimensió europea del centro: Multilingüísme i sostenibilitat

Aquest projecte ha estat aprovat fa uns dies i començara a desembre amb una durada de 18 mesos.

- El projecte KA220-SCH-48834A61 - Plastic Ocean.

Un projecte en el qual el centre valler és soci, i que té com a nació coordinadora Dinamarca i es desenvoluparà amb una durada de 24 mesos.

La directora del centre, Anna Bellver, ha assenyalat que "l’objectiu general i final sempre ha sigut dotar l’alumnat del nostre centre de l'oportunitat que impliquen aquestes projectes de poder conèixer homòlegs europeus, la seua cultura, llengua i tradicions alhora que treballen per una temàtica comuna"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.