Aquest cap de setmana (avui i demà) i organitzat per la SEDECK (Societat Espanyola d'Espeleologia i Ciències del Carts) tindrà lloc a la localitat de Barx les "XL Jornades Científiques de la SEDECK" amb el títol "El pòlie de Barx i el Massís del Mondúver".
El pòlie (del serbocroat polje) de Barx és el més rellevant de la Valldigna i un dels més coneguts i referenciats del País Valencià, tal com explica Josep Fernàndez en "La Valldigna, paisatges i prehistòria". Es tracta d'una depressió de fons pla, tancada i vores irregulars, com una vall allargada. Morfològicament és una conca endorreica, o siga un espai on l'aigua no té eixida natural i acaben desaiguant a través d'un embornal o ponor, de desenvolupament subterrani. A Barx, el ponor de la Donzella és el més conegut i estudiat.
Pòlie de Barx ("La Valldigna, paisatges i prehistòria) |
Les Jornades Científiques del SEDECK comprén igualment visites al Mondúver, coves/jaciments de Parpalló i Mallaetes. Els actes acadèmics tindran lloc al saló de plens de l'Ajuntament de Barx, entre dissabte i diumenge, en horaris i programació detallada que es pot consultar tot seguit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.