dijous, 3 d’octubre del 2024

LA UNIÓ denúncia que el 88% dels cítrics de Sud-àfrica analitzats en supermercats i hipermercats valencians no es vendrien en els d’altres països europeus

 

La Unió de Llauradors ha detectat que els supermercats del País Valencià  són molt més tolerants i permissius que els d'altres països d'Europa amb els pesticides en cítrics importats de Sud-àfrica. Una xifra reveladora: el 88% dels cítrics sud-africans venuts en supermercats espanyols no es podrien vendre en la majoria dels supermercats europeus per les seues normes d’ús intern.

L’organització agrària ha comprat cítrics de Sud-Africa en diversos supermercats i hipermercats  i els ha portat a analitzar. En la major part dels 16 lots de cítrics sud-africans adquirits i analitzats s’observa més matèries actives de pesticides de les aconsellables, la qual cosa revela que no compleixen amb els estàndards de qualitat que s’exigeixen en altres països de la Unió Europea.

En les 16 mostres analitzades s’han trobat 13 matèries actives distintes. El 46% dels lots (6) de les matèries actives són fungicides, un altre 46% (6) es tracta d’insecticides i el 15% reguladors de creixement. S’ha descobert en les analítiques Methoxyfenozide, un insecticida que Espanya autoritza  per a hivernacles,  no per a cítrics. Per tant, els cítrics amb residus d’aquesta matèria activa no podrien comercialitzar-se a Espanya. La  Unió indica que dels 16 lots analitzats sols passarien el filtre dels supermercats europeus 2 i els restants 14 no es podrien vendre en gran part dels supermercats europeus analitzats.

 


 

Nosaltres cultivem amb les normes més estrictes en l’àmbit mundial, mentre uns altres ni són tan sostenibles ni segurs”, diu Carles Peris, secretari de la Unió. “No podem consentir que entren cítrics amb matèries actives l’ús de les quals tenim prohibit a la Unió Europea. Els supermercats i hipermercats haurien de preocupar-se més perquè els consumidors compren amb les mateixes garanties i estàndards de producció”, afirma Peris. LA UNIÓ demana també a les cadenes de distribució que aposten per producte de proximitat una vegada ja iniciada la campanya d’ací, “perquè es garanteix més qualitat i major seguretat alimentària que en la de fora”.

L’organització farà arribar a cada supermercat i hipermercat les analítiques dels cítrics analitzats perquè, ja que ells no fan aquestes mostres de qualitat, les tinguen i l’any que ve si no les corregeixen farà públics els seus noms.

Més informació:

 https://lacotorradelavall.blogspot.com/2024/09/la-unio-denuncia-que-eurodiputats.html

 https://lacotorradelavall.blogspot.com/2024/09/resolucio-del-parlament-europeu-i.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.