dilluns, 23 de setembre del 2024

Èxit total de Xavi Castillo en l'espectacle "30 anys fent el moniato"

 
 
La Plaça Major va acollir anit l'espectacle "30 anys fent el moniato" amb Xavi Castillo com a protagonista per a tancar la programació de les Festes Majors de Tavernes. Gran gran èxit de públic, la plaça a rebentar, vaja, com diguem "plena de gom a gom" per a presenciar el nou espectacle còmic de la companyia "Pot de Plom" en un repàs als 30 anys de carrera i d'un humor inimitable.

Una vegada més l'espectacle de Xavi Castillo ens va oferir una feroç crítica de la política i la realitat cultural valenciana, i veient l'actuació d'anit es comprén perquè Xavi Castillo ha tingut tants intents de censura i tants problemes amb les autoritats valencianes, especialment amb les del PP.
 
 
 
 

 
L'espectacle en si mateix continua la línia d'anteriors muntatges de la companyia "Pot de Plom", amb personatges públics com Rita Barberá o el bisbe Antonio Cañizares, que van provocar en el seu moment polèmiques en els mitjans de comunicació i provocaren episodis de censura, sense oblidar el capità Moro i la seua frase "això ho pague jo" que ja s'ha convertit  en un element normal d'ús entre els valencians.

Anit presenciarem un espectacle amb els ingredients de sempre però actualitzats: el "seu" president Mazon i la seua comparació amb el president Zaplana, l'exconseller Barrera de Cultura que li ha posat problemes a Xavi Castillo perquè haurà de vendre en Wallapop els objectes comprats per al nou espectacle, l'atemptat a Trump... sense oblidar els personatges "entranyables anticatalans i populars" d'anteriors muntatges.
 






Un monòleg que no deixa indiferent, que podrà agradar o no, amb el seu llenguatge directe, mordaç, a vegades "bròfec" com diguem els valencians i que, en molts aspectes, damunt l'escenari són una personificació teatralitzada dels "ninots" de falla i dels cartells que els acompanyen en els monuments.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.