dijous, 12 de setembre del 2024

ACTUALITZADA DIA 13: Declarat un incendi en el Pla de Corrals: vídeos de l'incendi

 

 ACTUALITZACIÓ DE LES 9 HORES DIA 13:

L’incendi forestal de Simat de la Valldigna continua actiu i, avui a les 8 hores, s’han incorporat a l’extinció dos mitjans aeris, segons Emergències de la Generalitat. L’última actualització de dades indica que a la zona afectada hi ha cinc autobombes i sis unitats forestals de la Generalitat, així com cinc dotacions i cinc Brifos de Bombers de València, dos coordinadors i un tècnic forestal.

ACTUALITZACIÓ 19 HORES DIA 12: Els agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil de Simat han desallotjat 10 habitatges d'un camí del terme de forma preventiva i per evitar mals pitjors. També s'ha tallat la carretera CV-600, en l'encreuament amb la CV-601.

El Consorci Provincial de Bombers de València ha indica una bona evolució cosa que ha permet retirar alguns mitjans aeris, tot i que l'incendi no està estabilitzat encara. La granja amenaçada  no s'ha vist afectada gràcies al treball dels bombers. El dispositiu Continuarà a la nit amb els relleus corresponents i es redimensionarà el treball segons l'evolució del foc en pròximes hores.

 NOTICIA ORIGINAL  DE LES 17 HORES

Un incendi forestal s'ha declarat aquesta vesprada, sobre les 15:30 hores, en el Pla de Corrals (Simat), en una zona del terme molt prop al terme de Quatretonda. El foc es troba prop del nucli urbà de Pla de Corrals, llogaret prop del Buixcarró on hi ha bastant massa d'arbres i que per a controlar-lo es xoca amb el problema de ser un terreny escarpat i amb cims que superen els 600 metres d'altitud. 

La columna del foc,  amb intens fum segons moments com podeu vore als vídeos, s'albira a diversos quilòmetres distància, des de Tavernes i la platja i fins i tot des de Gandia o Xàtiva.

L'incendi ha mobilitzat nombrosos mitjans aeris i terrestres. Es treballa intensament per frenar l'avanç del foc i que no arribe a granges i construccions.  En el lloc treballen quatre dotacions del Consorci Provincial de Bombers, tres unitats autobombes i quatre dotacions dels bombers forestals de la Generalitat i sis mitjans aeris, així com les patrulles de la Guàrdia Civil i la Policia Local de Simat. Després s'han unit dues brigades forestals
BRIFO del Consorci.

S'han sol·licitat tres avions amfibis de la base de Viver (Castelló) del Miteco i un mitja aeri del  Consorci Provincial d'Alacant.

Agraïm els vídeos que ens han remés







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.