dijous, 15 d’agost del 2024

"Galun Galundaina" va oferir el concert ajornat dimarts per la pluja ahir en la Casa de la Cultura.

 


"Galandum Galundaina" van actuar ahir de vesprada en la Casa de la Cultura després que el concert previst dimarts per la nit en el Llac de la Goleta, s'hagués d'ajornar per la pluja. El grup va nàixerr en un petit territori portugués (Terras de Miranda, Districte de Bragança), que compta amb un patrimoni cultural musical únic i una llengua mirandesa pròpia, una varietat de l'àstur-lleonés, una identitat pròpia de la qual el grup és un gran valedor i exemple.

"Galandum Galundaina" ha contribuït en les últimes dècades a l'estudi, preservació i difusió de la identitat cultural de la seua terra, amb un treball de recerca i recopilació, que s'uneix a la seua formació acadèmica musical (són professors de música) que es fa notar en la interpretació de les seues cançons. Ens això guarda molta semblança amb el nostre grup "Al Tall".

 


Tavernes va presenciar a la Casa de la Cultura l'actuació del grup de música folk més antic de Portugal format per Paulo Preto, Paulo Meirinhos, Alexandre Meirinhos i Joao Pratas, que van oferir un repertori vocal i instrumental hereu del cançoner tradicional de la seua terra, amb harmonies vocals i ritme en les percussions que ens transporten a un univers atemporal.

L'ús d'instruments tradicionals de percussió, caixes, bombos, tamborins, panderos o flautes, a més de gaites de manxa, rabecs i la zanfona, uns instruments originals que no es veuen en molts llocs del planeta donen un valor afegit a les cançons interpretades, que són filles d'una música nascuda i arrelada en l'espai concret de la geografia portuguesa on va nàixer el grup i els seus components.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.