dissabte, 10 d’agost del 2024

Ahir va començar la quarta onada de calor, que durarà fins demà diumenge

 

La quarta onada de calor ja la tenim damunt i en molts punts de la geografia peninsular avui ja han superat els 40º C, una forta calor  que ha dut xifres de record en moltes zones d'Espanya. I durarà fins al diumenge, però hi ha confiança que la setmana que ve comencen ja a baixar en moltes zones, encara que serà un descens progressiu i la calor continuarà encara forta en molts punts.

Hi ha factors que influeixen en les altes temperatures, en aquest cas tenim una dorsal a 5.500 metres d'altura i l'anticicló de les Açores a l'oest de la península, i això du a un recalfament de l'aire - que ja està molt càlid, superior al normal - i per acabar-ho d'arredonir vent del sud aquest cap de setmana, o siga més augment de les temperatures.

Els punts més calents i on se superaran els 40ºC són les valls de Tajo, Guadiana, Guadalquivir i  el mitjà Ebre, per començar avui divendres, però demà dissabte afectaran a zones de l'interior d'Andalusia i de l'altiplà sud. AEMET ha donat avisos por extrema calor, perquè les previsions són  43 °C a Còrdova el diumenge i més de 40 °C a Sevilla, Ciutat Reial, Madrid, Saragossa, i, cosa no freqüent, a Bilbao, amb previsió de fins a 42 °C en aquesta ciutat.  A La Rioja, sud de Navarra i l'interior del País Basc podríem tindre temperatures fins a 16 °C per damunt del normal.

En el País Valencià es calcula que la sensació tèrmica serà inclús de més de 40º C en alguns punts del nostre territori. Demà dissabte fregarem els 40ºC a migdia, la sensació serà asfixiant  i en la costa es podran superar els 40º C  en municipis de la provincia de València, i sensació dels 41º C en punts de la Ribera i la Safor. 

Un problema sumat són les mínimes, que no baixaran de 25º C, amb una sensació tèrmica molt alta a la nit el que s'anomena nit tropical. Per tant, problemes a l'hora de dormir perquè la temperatura nocturna serà molt altra en general en tota la península. Durant el cap de setmana s'esperen nits tropicals en gran part d'Espanya, exceptuant les zones altes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.