dissabte, 10 d’agost del 2024

Noèlia Llorenç "Titana" actua avui dissabte al Porrat de Sant Llorenç - Música tradicional valenciana

 

El Festival Sete Sois Sete Luas ens ofereix el concert de Noèlia Llorenç "Titana" , avui dissabte dia 10, Festivitat de Sant Llorenç, en el paratge de l'ermita. Hi ha un servei d'autobús que farà  viatges per a dur als veïns i veïnes fins al lloc de l'actuació. L'eixida serà des del camí que puja a Sant Llorenç.

Molts artistes s'estan preocupant de revifar els elements de la cultura popular que connecten valencians i valencianes amb la nostra tradició. Un dels elements es el cant tradicional valencià, que presenta moltes variants: cants d’estil, albaes, cançons de bressol, jotes, fandangos, seguidilles, cants de batre, etc. i del qual coneixem grans transmissors Pep Gimeno Botifarra, Josep Aparicio, Apa, i avui ens toca parlar de  Noelia Llorens "Titana" (Godella, 1988), que ha publicat un primer disc homònim on compila cançons que interpreta de fa anys. El nom "Titana" és un homenatge al seu iaio, conegut com a "Titan" i que cantava des de ben petit.

 

                                                                                    Fotografies: Ximo Bueno

Noelia Llorenç ‘Titana’, és ara per ara la veu poderosa, descarada i alegre del cant tradicional valencià. Fa fa anys que canta en carrers i places i ja s’ha guanyat l’estima i el reconeixement de les nits dels barris i pobles de l’horta valenciana. 

"Titana", segueix el fil de la seua família i abandera el so popular des d’una veu privilegiada: potent, clara i feminista. Hereva de les veus de les dones llauradores defuig del patrimoni folkloritzat per tornar a les formes tradicionals i ser-ne promiscua: mestissatge forjat en els camps i en les fàbriques del País Valencià. Tot seguit la podeu escoltar-la interpretant la cançó del vetlatori de Tavernes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.