dijous, 6 de juny del 2024

Felip Sansaloni presenta avui dijous el llibre "Shockpad" a la Casa de la Cultura

 
El valler Felip Sansaloni presenta avui dijous, dia 6, a les 19 hores  a la Casa de la Cultura el llibre "Shockpad", que comptarà amb la participació i moderació de Vicent Ordiñana.  "Shockpad" és una crònica divulgativa del pacte nazi-soviètic del 1938 i les repercussions des de la Segona Guerra Mundial fins a la invasió de Ucraïna en el 2022.

El llibre

A partir de fets històrics, Felip Sansaloni, ens explica fets i llurs conseqüències. Així, el 24 d'agost del 1939 es firma el Tractat de No Agressió nazi-soviètic, i les democràcies occidentals no en donen crèdit ¿Com podia passar una cosa així? ¿Què hi havia al darrere de un pacte entre nacions que s'odiaven? Una setmana després Alemanya envaïa Polònia per l'oest i les democràcies occidentals li declaren la guerra. Comença la Segona Guerra Mundial.

I la URSS, per què firma un pacte amb l'Alemanya nazi? Només iniciada la guerra, la URSS envaïa Polònia per l'est i tot seguit s'afegia regions de Finlàndia, Romania, Lituània, Letònia i Estònia ¿Quina necessitat tenia la URSS de sumar aquests territoris?

I la pregunta que l'autor intenta respondre és si la Segona Guerra Mundial hauria tingut lloc sense aquell pacte previ nazi-soviètic, mentre ens explica com l'any 1941 Alemanya sense avisar va envair la URSS. 

Mentre tot això s'esdevenia, què passava a Ucraïna? Quin paper va jugar els anys següents? Com han incidit aquests fets en l'actual guerra d'Ucraïna? Molts interrogants que Felip Sansaloni analitza en aquest "Shockpad" una crònica divulgativa dels fets.

L'autor

Felip Sansaloni, de formació enginyer tècnic, és un empresari valler del sector serveis amb una gran passió per la historiografia moderna, Màster en Història Militar Contemporània, a més de posseir estudis de egiptologia, arqueologia, asiriologia i arquitectura romana. Especialista en els conflictes armats que han succeït els dos darrers segles, els seus llibres escrits amb un llenguatge amé i senzill, ens informen sobre aspectes de la història militar menys conneguts o de menor difusió. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.