dimecres, 3 de novembre del 2021

PLE NOVEMBRE 2021: El pressupost del 2022 es deixa sobre la mesa arran de la sentència del TC sobre l'impost de plusvàlua



L'aprovació del pressupost municipal per al 2022 haurà d'esperar fins al ple de desembre com a mínim. La proposta de pressupost del 2021 presentada per l'alcalde, Sergi Gonzàlez, com a responsable de la Hisenda Municipal es va deixar sobre la mesa, a l'espera de les novetats que puga marcar el Ministeri d'Hisenda sobre el càlcul de l'impost.

Això ho indicava el mateix alcalde al ple quan explicava que, seguint les consideracions de la Intervenció Municipal, i vist que el Tribunal Constitucional havia declarat inconstitucional la manera com es calcula l'impost, era aconsellable esperar unes noves de càlcul del Ministeri d'Hisenda. 

Cal indicar que el Constitucional l'ha anul·lat articulat de l'impost en considerar il·legal la formula que el calcula perquè sempre parteix de la premissa de que es ven més car del valor amb que es va cobrar l'immoble. La Llei de les Hisendes Locals estableix unes regles perquè els Ajuntaments calculen la base imposable sobre l'augment del valor de l'immoble o solar perquè, com acabem de dir, sempre s'entén que ha tingut una revalorització, i d'ací que s'haja de pagar l'impost.

L'alcalde Sergi Gonzàlez indicava al consistori que afectava els ingressos de la Hisenda Municipal de Tavernes per un valor sobre els 640.000 euros a l'any.  Cal saber que la base imposable de l'impost pren com a referència els valors cadastrals, i per a calcular-la es té en compte el temps que has estat propietari de l'immoble amb un màxim de 20 anys, que es multiplica per una ràtio que fixen les ordenances municipals.

Tot i que el govern municipal de Tavernes havia presentat el pressupost perquè  l'any 2022 s'iniciara amb el pressupost aprovat, tal com aconsella la llei que es faça, això serà ara molt complicat, a no ser que el Ministeri d'Hisenda dicte prompte noves normes i es puga aprovar en el ple de desembre o en un extraordinari abans d'acabar l'any. Cal tindre en compte que el pressupost s'haurà de refer tot de nou amb les noves quantitats. 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.