dilluns, 12 d’agost del 2019

Campanya contra les burilles de les cigarrettes a les nostres platges

"Demana el teu cendres a la Tourist Info, per unes platges sostenibles" és l'eslògan de la campanya iniciada per la regidoria de Turisme, dirigida per Anna Bellver, de Compromís, que té com a objectiu conscienciejar els veïns i turistes de la importància de cuidar i mantindre netes les nostres platges, sobre tot de plàstics contaminants.

En aquest cas la campanya està dirigida a l'arreplegada de les burilles (les puntes apagades i amb flitre majorment de les cigarretes) que es llancen sobre l'arena en acabar de fumar. "L'arena està plena de burilles i amb aquest cendrer ajudem a no contaminar" ha indicat la regidora Anna Bellver que ha remarcat que es pot passar per TouristInfo Tavernes i arreplegar els cendrers.

Les restes de cigarreta llançades a la platja són l'element contaminant més habitual a les platges i acompanyen a aquest qualificatiu negatiu als plàstics d'un sol ús. Són molts els pobles costaners que han iniciat campanyes en aquest sentit per tal de conscienciejar sobre els riscos que suposa aquest residu tòxic i no biodegradable.
Recordem també que en la passada legislatura el diputat de Compromís i alcalde de Tavernes, Jordi Joan, presentava a les Corts Valencianes una proposició no de llei perquè la Generalitat engegarà una campanya informativa sobre els perjudicis de fumar a les platges i així protegir-les de la contaminació de les puntes de plàstic de les cigarretes, és a dir, les burilles.

La iniciativa va ser maliciosament interpretada, fins i tot entre alguns sectors de Tavernes, que en els fòrums habituals d'oposició arribaren a qualificar la proposta com un retall a la llibertat, quan simplement era una campanya informadora de cara als usuaris de les platges sobre els perills de les burilles. 

També la Comissió Europea ha posat èmfasi en aquesta circumstància, i de fet ha iniciat una lluita contra els plàstic d’un sol ús i, considera les burilles de les cigarretes com a altament contaminants, després de comprovar que més de la meitat de les restes de fem a l’arena provenen de plàstic, com les burilles, i altres d’un sol ús (palets, etc).

L’estudi de la Comissió Europa sobre la composició del fem marí, indica que els plàstics suposen el 85% del fem acumulat en la costa, i un 50% són plàstics d’un sol ús, com burilles i palets.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.