dissabte, 3 de novembre del 2018

El govern de Jordi Joan sol.licita a la Generalitat l'inici del procediment administratiu de la depuradora



El govern de Jordi Joan ja sap que la Generalitat ha inclós la depuradora de Tavernes en el seu planejament d'obres i preveu tindre el projecte de tramitació, licitació o adjudicació a finals del 2019.


El govern de Compromís ha sol·licitat a
la Comissió Territorial d’Urbanisme l'inici de l’avaluació ambiental i territorial estratègica de la nova depuradora de Tavernes. S'inicia un procediment administratiu que conclourà amb l'obtenció dels informes sectorials favorables i l’aprovació definitiva del Pla Especial Depuradora per la Generalitat.

El govern de Compromís ha presentat també el document inicial del Pla Especial Depuradora, un document que ara es sotmetrà a consulta perquè les entitats públiques afectades l'informen respecte a la viabilitat.


El regidor Llácer i els tècnics municipals revisen el Pla Especial de la depuradora

El PP nega la validesa dels documents entregats a la Generalitat i assegura que és fals
 
La presentació d'aquests documents té lloc dies després de que el govern de Compromís informara que havia conclòs la redacció del Pla Especial de reserva de sòl per a construir la depuradora i anava a remetre a la Comissió Territorial d’Urbanisme tota la documentació per obtenir els informes sectorials i poder desenvolupar el projecte d’execució. 

El govern municipal recordava que l'any passat ja havia entregat el nou projecte de depuradora a la Generalitat i a Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

La noticia és la culminació de tres anys de treballs del govern de Jordi Joan iniciats el 2015, quan el govern de Compromís  va consensuar el projecte amb la nova Generalitat.

Sembla ser que a tots no ha agradat aquesta bona noticia per a Tavernes. La portaveu del PP va manifestar el dimarts passat que "el Pla Especial de reserva del sòl es un esborrany sense validesa ". A més, i davant l'anunci de l'alcalde Jordi Joan de que estava conclós el Pla Especial per obtindre els terrenys on construir la nova depuradora, la portaveu del PP va ser capaç d'assegurar " que és fals".

Esperem ara que la portaveu del PP explique als veïns el perquè de les seues manifestacions i també com ha pogut Compromís  presentar a la Generalitat, i per registre oficial d'entrada, uns documents si són  "sense validesa" i "falsos", com ella ha dit. També esperem que ho faça en el lloc adient: el plenari de dilluns. Segurament, com en tantes altres actuacions semblants,  no ho farà.

Emplaçament de la depuradora (groc) i col·lectors d'unió amb els nuclis urbans (taronja) segons el projecte de la depuradora.

Dos anys d'esforços sense parar del govern de Jordi Joan

El govern de Jordi Joan conclou el treball de planejament previ a l’expropiació dels terrenys i l’execució d’obra,  i obri el procediment administratiu per part de la Generalitat. En aquests dos últims anys  s'ha donat un impuls decisiu al projecte de la nova depuradora amb la redacció del:

- Projecte de la depuradora i d’execució
- Estudi d’integració paisatgística
- Document inicial del Pla Especial Depuradora.


Tots aquest documents ha suposat a l'Ajuntament una inversió de més  de 270.000 euros, però Tavernes obtindrà com a benefici una depuradora valorada en vora 23 milions d'euros, i que pagarà la Generalitat.
.
L’Entitat de Sanejament d’Aigües, organisme competent de la Generalitat,  inclou la nova depuradora de Tavernes en el seu planejament d'obres. Així en el pla anual d’obres per al 2019, l'organisme autonòmic ha previst que el projecte  i la nova xarxa de col·lectors estiga en una “fase avançada de tramitació, licitació o d’adjudicació al final de 2019”, i per a la qual ja ha previst una inversió de 22,75 milions d’euros.


Josep Llàcer, regidor d’Urbanisme, ha declarat que “l’impuls decisiu de l’equip de govern al projecte dóna fruit. L’entitat de Sanejament d’Aigües inclou el projecte de la nova depuradora entre el seu catàleg d’actuacions"

El regidor de Compromís ha afirmat que esperen "que la tramitació administrativa que ja hem iniciat siga àgil per tal de fer realitat com més prompte millor la nova depuradora de Tavernes, un projecte del qual depèn el desenvolupament urbanístic dels sectors 16 Torre de Guaita i 17 Marenys”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.