dimarts, 1 d’octubre del 2013

Tavernes impulsa una nova experiència didàctica per aprendre valencià: el joc “La meua ciutat”.



Aprendre una llengua pot resultar divertit i, fins i tot, agradós per als menuts si s’aplica el sentit comú i la lògica de comportament de xiquets i xiquetes, on no cal ni dir que hi juga un paper important el joc.
Així ho ha entés el Gabinet de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Tavernes que, juntament amb les oficines de promoció lingüística dels ajuntaments de Carcaixent, Sueca, Torrent i Xirivella, han tret a la llum un joc per aprendre vocabulari en valencià,
Una sivella, i no “una hebilla”; el lleixiu i no “la lejia”; els nabius i no “els arandanos” són mots que poden aprendre en el joc “La meua ciutat”, un recorregut pel vocabulari més comú d’una sèrie de botigues que podem trobar en qualsevol localitat. En concret es pot aprendre i treballar el vocabulari del bar i restaurant, del calcer i complements, carnisseria, drogueria i perfumeria, electrodomèstics, perfumeria, fruita i verdura, pa i pastisseria, i roba i complements.
El regidor de Joventut, Josep Llàcer,  ha manifestat la satisfacció de l’Ajuntament i la pròpia perquè estem” davant l’ampliació dels recursos que oferim als ciutadans per a millorar els coneixements de valencià i ho fem combinant les noves tecnologies i la col·laboració amb altres ajuntaments”.  El regidor, que de professió és docent, ha indicat que “la nostra voluntat seguir treballant en la promoció i normalització de la nostra llengua, emprant noves ferramentes atractives i lúdiques per als usuaris”.
El joc esta disponible en la pàgina http://promociovalencia.com/ , o bé a través de l’apartat de promoció lingüística del web de Tavernes http://tavernes.es/serveis/promocio-linguistica.
Cal indicar que el vocabulari no és exhaustiu, però el lèxic que conté el joc presenta dificultats com paraules poc conegudes, amb dificultats en l’ortografia, en el gènere o el nombre, etc. El joc té tres nivells de dificultat: bàsic (enllaçar la imatge amb la paraula), mitjà (escriure la paraula que correspon a cada imatge) i avançat (completar una paraula a partir de la definició).
L’objectiu és millorar el coneixement del vocabulari valencià per a tots aquells que estudien la nostra llengua, bé siga per motius professionals o simplement per tindre més bon nivell.
Notícia basada en el text del web municipal
-

2 comentaris:

  1. Tot és poc Llatzer per contraresrtar els enemics, botiflers de la llengua.
    Visquen les Balears en lluita

    ResponElimina
  2. Molt bona iniciativa. Lèxic bàsic que tots hauríem de conéixer i usar quotidianament, en lloc dels castellanismes flagrants. Un poquet d'autoestima és el que ens cal i dir les paraules de tota la vida correctament. Per exemple: si tota la vida hem dit "lluç" i "llucet", per què ara hi ha tanta gent que demana als pescaters *merluza o *pescadilla?
    O en comptes del "llobarro" demanen o ofereixen *lubina?
    No fa més fi dir-ho en castellà. Ni tan sols quan intenten valencianitzar la pronunciació i dir *merlussa! Simplement fa coent.
    I de coentor els valencians hauríem d'estar ben farts!

    ResponElimina

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.