divendres, 13 d’agost del 2010

Per fi, les dades de la desocupació de juliol!!!!

Per fi! El Departament de Foment Local ha publicat les dades de l'atur amb un retard significatiu i després de denunciar la Cotorra la falta de dades. No hem pogut vore les del mes de juny, perquè no s'han penjat a la xarxa. Esperem que no torne a passar, però si torna les hi exigirem donat que és molt important per l'orientació econòmica local que isquen a la llum. I per descomptat ni ens imaginem que puguen molestar a algú els comentaris que al respecte d'aquestes dades fem tot seguit a la Cotorra.
A Tavernes, com ja vàrem dir, els desocupats i desocupades són 1701, desglossats en 826 i 875 respectivament.
Quant a Benifairó, cal dir que són 107, d'ells 42 dones i 65 homes. Canvia el sexe respecte a l'atur a Tavernes, hi ha més homes aturats, un tema a estudiar pel tipus de empreses que hi ha a la població.
A Barx, el total és de 67, i quasi s'igualen respecte als sexes, 35, dones i 32 homes.
A Simat torna a donar-se una major desocupació en el sexe masculí no tan accentuat com a Benifairó però d'un total de 240 aturats, els homes en són 135 i les dones 105.
D’una primera lectura deduïm la manca de magatzems o empreses específiques de la taronja a Tavernes i això fa que no hi haja llocs de treball per a dones, com a Simat i Benifairó. La Cotorra considera que és important recuperar i/o fomentar, d'alguna forma, treballar-nos la nostra taronja al poble. Això dóna feina com es demostra.
I això és una tasca que es pot fer des de l'ajuntament i des de la direcció de l'Àrea de Foment, un òrgan controlat, si mireu l'organigrama de l'Ajuntament, per membres del PP que només han seguit el camí marcat per la rajola a les empreses, tot i recolzant les idees forànies dels grans PAIs, al temps que ens deien durien tants i tant llocs de treball. Fins i tot van fer creure que ens jugàvem el futur de la població amb al PAI Vall de la Mar i el seu gran Centre Tecnòlogic, semblant al de Montpellier, deien. Una gran venta de fum.
I només com a motiu de reflexió, dir que estan buits els Parc Tecnològics que són al costat de la capital València i de les universitats, que és el lloc on s’investiga i es fa tecnologia. Repetim, buits i buits d’empreses, fins i tot el de Sagunt. I no cal dir les perspectives que allí es crearen després del tancament dels alts forns.
En fi, a Tavernes calen politiques concretes per a fomentar el treball i en especial el de la dona. I calen ara i urgents, i més ara quan els nostres responsables municipals ja reconeixen i diuen, encara que siga ben baixet i segons aq qui els escolta, que el PAI Bancaixa de la Vall del Mar no va a fer-se i que tot era una falsa il·lusió , un miratge.
-

1 comentari:

  1. He vist que encara no han posat a la pagina de l'ajuntament els resultats del psro del mes de juny. M'agradaria coneixer-los. Si, ja que els podem ocmparar a la Valldigna. Espere vore prompte els resultats.

    ResponElimina

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.