divendres, 13 d’agost del 2010

La Federación de Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana (FSMCV) mantiene las movilizaciones tras la primera entrevista con Castellano.

Nota de premsa de la FSMCV. Mantenim l'original castellà.
Valencia, 12 de agosto de 2010

La Federación de Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana (FSMCV) y el conseller de Gobernación, Serafín Castellano, han acordado, en la reunión celebrada hoy, mantener encuentros semanales de carácter monográfico para abordar las reivindicaciones que la FSMCV tiene planteadas ante el Gobierno valenciano. La primera reunión se celebrará el 31 de agosto y girará en torno a las escuelas de música, cuya precaria situación después de los últimos recortes es un asunto prioritario para la Federación.
El de hoy ha sido el primer encuentro entre Serafín Castellano y los representantes de la FSMCV después de que el conseller de Gobernación asumiera todas las competencias en sociedades musicales. Josep Francesc Almería, presidente de la FSMCV, valora el hecho de contar a partir de ahora con un único interlocutor, aunque también le ha comunicado a Castellano que, después de los antecedentes de pasados contactos con miembros del Consell, el Gobierno valenciano carece en estos momentos de credibilidad para los representantes de las sociedades musicales.
«Valoramos positivamente este contacto, pero somos escépticos», afirma Almería, que asegura que, de momento, la FSMCV—una asociación con más de 40 años de existencia que agrupa a 526 sociedades musicales de Alicante, Castellón y Valencia (el 50% del total español) con más de 200.000 socios, 40.000 músicos y 60.000 alumnos de las escuelas de música— mantiene su agenda de movilizaciones, que debe concluir el próximo 17 de octubre con una gran manifestación en Valencia.
Las reuniones monográficas con Gobernación se iniciarán con las escuelas de música debido a la delicada situación por la que atraviesan después de que el Consell haya recortado un 55% las ayudas a estos centros en 2010. Según los cálculos de la Federación, esta decisión supondrá el despido del 70% de los 3.000 profesores y el cierre del 25% de los 280 centros. Si en 1996 se cubría el 60% de los gastos del profesorado, en 2010 solo se alcanza el 12% y el 8% de los gastos totales de las escuelas. El recorte deja en 60 euros la cantidad que recibe cada alumno (Cataluña destina 600 —diez veces más—, Euskadi 233,18 y Navarra 183,33).
El Consell ha destinado, en 2010, 2,6 millones de euros a las sociedades musicales, cuando la Federación, en sus primeras enmiendas al presupuesto autonómico, solicitaba 15,7 millones. Los 2,6 millones de euros asignados por el Consell suponen un recorte del 35% del presupuesto global dedicado a las sociedades musicales. La Federación de Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana ha mantenido durante los últimos meses contactos con altos cargos del Consell y del Partido Popular para intentar encontrar una solución a la delicada situación por la que atraviesa el colectivo, sin obtener resultado alguno.
-

4 comentaris:

  1. Sóc pare de d'un xiquet i una xiqueta músics i educands de la societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna. Una de les societats històriques al nostre país que ha gaudit d'una època gloriosa quan estava sota la direcció artística i educativa del mestre Eduardo Arnau. Quaranta anys plens d’èxits, al menys vist des de fora. Ara, lamentablement, la qualitat i nivell de la banda simfònica no és el mateix d'eixa època a la que em referisc. En tots els àmbits de la vida hi ha alts i baixos. Ja vindran temps millors. De tota manera, considere està per damunt de moltes altres entitats inclòs de pobles més grans com ara Gandia o Oliva, per parlar-ne dels més aprop.
    Sempre, des de jovent, de la mà de músics del meu poble, un poblet al sud de la Safor, he vingut a Tavernes en les festes per assistir en directe als concerts de la banda simfònica i d'altres entitats convidades. He assistit inclòs, com que anava tots els anys durant una època de lameua vida, a una comparexença de la banda de Tavernes al Certamen Internacional de València a la Plaça de Bous (un dels usos per als que haurien de servir eixos recintes, inclòs per a fer trials indor, exhibicions de tot tipus i fins i tot instal·lar circs).
    Reconec que quan vaig vindre a viure ací, amb la mare dels meus fills que és de Tavernes, entre moltes altres coses em van venir al cap les vegades que, com a músic, havia imaginat i somiat pertànyer i tocar en una banda com la de Tavernes. Cregueu-s'ho.
    Quan els meus fills van tenir edat, als cinc anys, els vaig apuntar a l'escola de música i allí continuen, cosa de la que em sent molt feliç i complagut i que m'agradaria perdurara pel temps. Estic content i orgullos que els meus fills puguen gaudir d'una societat musical com la de Tavernes, envejada (positivament) i desitjada per molts què és el que és gràcies a moltes persones què, al llarg de la seua ja dilatada història (més de 125 anys), han fet de tot per a aconseguir el que ara tenim.
    No ho fem malbé! Per favor.
    No hi ha dret al que està passant i que els governants valencians maltracten les bandes de la manera que ho fan.
    Per això, com a pare primer i com a músic després, pregue a tots els votants obren en conseqüència a l’hora de dipositar el vot a les properes eleccions autonòmiques.

    ResponElimina
  2. Demencial! Anacrònic! Insultant! Qualifiatius mil se li podrien donar a l'actuació dels governants valoencians.
    D'altra banda, tinc entés que la societat musical de Tavernes no pot queixar-se massa, tot i la mala situació. Ho dic perquè no fa massa, una setmana o dues, vaig llegir al Levante edició de la Safor-Valldigna, un article referit a la retallada d'ajudes de la Generalitat en el que destacava que a Tavernes l'Ajuntament havia incrementat les seues ajudes a l'escola de música, al contrari que havien fet altres ajuntaments com els de Gandia i Oliva, per exemple.
    Si estic enganyat, rectifiqueu-me, per favor. I si la informació no és exactament així, també caldria aclarir-ho.

    ResponElimina
  3. Vicent, crec que estàs molt equivocat. L'Ajuntament de Tavernes no ha augmentat les ajudes a la Societat Instructiva, més bé al contrari.

    Amics de la cotorra, investigueu l'import del rebut de l'IBI que l'Ajuntament li passa a la Societat pel local del "matadero" la xifra és desorbitada.

    ResponElimina
  4. Nosaltres no podem saber que paga la Societat Musical per l'IBI si ells mateixos no el fan públic o algun membre de la Junta Directiva.


    Les ajudes vénen marcades en el pressupost i el del 2010 ja està aprovat i no canviava res.
    Si "de paraula" la societat té la promesa d'un increment a l'any que ve (any electoral) no ho sabem.
    Si que està clar que pel plenari encara no ha passat res i per tant no és oficial, però repetim seria en el pressupost del 2011.

    Respecte a l'ajuda que es comenta que va publicar el diari Levante, cal dir que va hi haure una moció del PSOE que es va deixar sobre la taula i que recriminava la falta d'ajudes i el fort retall de subvencions de la Generalitat.
    Temps enrere va hi haure una altra del Bloc, aprovada per tots, on l'ajuntament s'adheria a la proposta de la Federació perque les bandes foren BIC i per tant tingueren una major i millor consideració del govern valencià.

    ResponElimina

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.