dilluns, 15 de març del 2010

Un premi faller o el món al revés.


Les falles de Tavernes han rebut molts guardons per l’ús del valencià. La nostra Cotorra estava fa uns dies que se n’eixia de contenta i desvanida i ens deia que tants premis als llibrets són un bon preludi de les crítiques falleres d'enguany.
-"Això és una meravella. Perquè de l’explicació del llibret de la falla trauen les crítiques escrites del monument. I què és una falla sense crítica? A tots els fallers els agrada la crítica sana.

I avui ha vingut i ens ha soltat una sorpresa: -“M’ha enviat un email un amic i m’informa en exclusiva que hi ha tanta qualitat enguany que una falla té el “premi especial” a un article. El “premi” és d’eixos que no es paguen en diners sinó en prestigi i l’ha donat la Secció de Museus Nacionals del Ministeri de Cultura. És una meravella”.

Ens hem quedat amb la boca oberta i ens ha explicat que li han dit que un article del Passeig que parla d’un museu valencià ha agradat tant al Ministeri, que se l’ha apropiat, l’ha traduït al castellà i amb ell, ha fet la página web del museu. I això és un premi especial que no obtenen tots.

- "El ministeri no li ha canviat ni una coma a l’article. ¡Els ministeris de Zapatero no tenen vergonya. Ens ho furten tot!. La falla li hauria de demanar drets d’autor i, damunt, exigir que el ministre escriga mil vegades: “no copiaré articles de llibrets de falla en el web”.

I ens ha donat pèls i senyals de què li han dit. Quan li hem preguntat si algú més se l’havia copiat s’ha posat misteriosa per dir: -"L’email diu que li preguntem a Sant Google, que és un xivato!".

Ens ha deixat bocabadats. Ai, ai, aquesta Cotorra nostra…. Sort que els fallers són amants de la crítica i no li ho tindran en compte.

6 comentaris:

  1. Li podrien fer un homenatge al guardonat, i així tindre el merescut reconeixement a tant meritori treball d'investigació.

    Propose que en el pròxim plenari l'Ajuntament li entregue una placa conmemorativa.

    Per cert qui ha segut el premiat?

    ResponElimina
  2. Els polítics solen dir mentiretes i després del "No a l'alta tensió" ja res ens estranya.

    ResponElimina
  3. Google confirma que l'autor ha pegat una "copià" de por de les webs d'internet. I qui firma, l'exalcalde, no sap tant de valencià, caldrà pensar en un "negre".

    ResponElimina
  4. a vores si m'entere:

    Qui signa és Eugenio Pérez i ha fet un copia i pega d'internet ????


    jajjajajajaj

    es molt bo ... pero han calgut els comentaris per enterar-nos, La Cotorra tindria que ser menys romantica i dir les coses pel seu nom.

    ResponElimina
  5. L'originalitat al poder!

    ResponElimina

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.