divendres, 27 de setembre del 2024

Una bona xarxa de desfibril·ladors per a prevenir problemes derivats de crisis cardiorespiratòries

 

 

L’Ajuntament ha ampliat la xarxa de 18 desfibril·ladors que va instal·lar el govern de Compromís en distints punts de la ciutat i equips mòbils de la Policia Local i Protecció Civil amb quatre nous aparells, que s'han instal·lat en els col·legis San José HHDC i San José Patronat, l’Acadèmia Almi i un de més en la central de la Policia Local.
 
Així doncs, amb aquests nous aparells són 22 desfibril·ladors ubicats en 9 centres educatius (6 públics i 3 concertats), 8 edificis municipals, 3 en els cotxes de Policia Local, 1 Protecció Civil i 1  l'edifici policial. Davant aquests xifres el regidor de Sanitat, Zeus Grau, d'Esquerra Unida, ha posat en valor la situació de Tavernes que continua " per dalt de la mitjana del País Valencià per nombre de desfibril·ladors per habitant" amb la qual cosa es fa patent el compromís de l’Ajuntament amb la prevenció i la salut pública.
 
Respecte a les xifres cal recordar que, aproximadament, a principi del 2022 hi havia a Espanya una mitjana de 7 desfibril·ladors per cada 10.000 habitants, i amb els 22 que  Tavernes disposa podem dir que estem per damunt de la mitjana estatal i del País Valencià (5/6 per 10.000 habitants), i el nostre índex seria aproximadament 13 desfibril·ladors per 10.000.
 
 
Aquest és el mapa que caldrà actualitzat amb els 4 nous desfribil·ladors
 
 
Tavernes disposa per tant d'una bona dotació, gràcies al treball que des de la Regidoria de Sanitat va efectuar en passades legislatures Mònica Palomares, de Compromís, i ara continuat per Zeus Grau, d'Esquerra Unida. Una dotació important i més quan veiem que les parades cardio-respiratòries són imprevisibles i actualment una de les principals causes de mort. Davant d'una crisi, cada minut que passa és vital per a la persona afectada i l'actuació ràpida, i amb un desfibril·lador, pot salvar la vida d’una persona.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.