dijous, 26 de setembre del 2024

Resolució del Parlament Europeu i votació del grup del PPE a la proposta de limitar productes fitosanitaris en països tercers (TEXT II)

 

 El Parlament Europeu s'ha mostrat a favor de limitar l'ús de carbendazina i tiofanato-metilo, a més del ciproconazol, en sendes resolucions que van comptar amb el posicionament en contra dels diputats valencians i espanyols del PP com ha denunciat el sindicat Unió de Llauradors.

El vot en contra dels eurodiputats valencians i espanyols del Partit Popular  de limitar-ne eixe ús, realment es un vot a favor de continuar que, matèries actives prohibides en la UE per als productes agrícoles, continuen estan tolerades en els productes  importats de països tercers, cas per exemple de cítrics, vinya o fruiteres.

 


El Parlament Europeu ha rebutjat per una àmplia majoria de tres quartes parts dels vots,  tolerar  la presència de ciproconazol i  espirodiclofeno així com el benomilo, carbendazima i tiofanato-metil en els productes importats de tercers països. Cal remarcar que ells estan prohibits a la UE, però s'usen en països tercers en tractaments de cítrics, cereals, fruiters, vinya o hortalisses com ha detectat la Unió en les analítiques realitzades als productes importats.

 

 En la noticia que publiquem, donem a conéixer la resolució final del Parlament Europeu en una captura del document oficial, així com la captura del vot expressat pels parlamentaris del Partit Popular Europeu (PPE), votant en contra de limitar-ne l'ús, que queda expressat amb eixe signe (-) que hi apareix. (Els eurodiputats queden nomenats només per cognoms)

El sindicat Unió de Llauradors és el primer, i únic per ara, que ha denunciat eixa postura i s'ha posicionat clarament a favor de limitar eixos productes fitosanitaris en les importacions de països tercers.

 Més informació:

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/PV-10-2024-09-18-RCV_ES.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.