dilluns, 16 de setembre del 2024

ORATGE SETMANAL: Les previsions són d'una setmana molt plovedora, amb pluges localment intenses per una DANA

 

Molta pluja en els pròxims dies és el pronòstic de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) que anuncia precipitacions a partir del dimecres i durant almenys cinc jornades més, mentre que el Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, assegura en Meteored que hi ha "amenaça d'un temporal de pluja com els d'abans", amb precipitacions intenses i persistents. I és que els pronòstics anuncien una "llevantada" en tota la façana mediterrània, amb nuvolositat abundant, pluges en alguns casos intenses i potser amb un temporal marítim".

Demà dimarts  a la vesprada poden aparéixer pluges i tempestes, localment fortes, en les comarques litorals i centrals del País Valencià per la incidència del llevant a les nostres costes. Tot això gràcies a la DANA que des d'Itàlia s'acostarà pel Mediterrani cara a nosaltres i provocarà una abaixada de les temperatures màximes  entre 5-6°C i un ambient fresquet.

A partir de dimecres tindrem un embossament d'aire fred que s'acostarà des d'Itàlia. Tot i no ser la típica DANA del nord d'Algèria, tan perilloses,  AEMET avisa que serà una jornada amb  precipitacions i tempestes  que podran ser molt intenses o torrencials en punts del nostre territori, a qualsevol hora i amb vent de llevant des de la mar, per tant humit, que afavorirà  pluges i tempestes  localment fortes o inclús torrencials.
 

Acumulat de pluges fins al dissabte dia 21
 

El dijous 19 de setembre la predicció d'AEMET assenyala pluges pràcticament assegurades que poden ser localment fortes, persistents i amb tempestes a València i Castelló, principalment #a la vesprada. Les temperatures màximes baixes per a l'època de l'any, amb valors màxims en els 24 graus..

El divendres 20 de setembre, encara que queda lluny, els models i la previsió apunten a la continuïtat del temporal de pluges més intensos i probables en tota la façana litoral del País Valencià.Les temperatures màximes similars a les de dies anteriors.

El dissabte 21 de setembre queda més lluny però el pronòstic és molt similar al del divendres, s'esperen "ruixats, sense descartar tempestes ocasionals. Les temperatures màximes com els últims dies, uns 24 °C

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.