dijous, 19 de setembre del 2024

La tromba d'aigua d'ahir remarca la necessitat d'acabar les obres del col·lector, paralitzat per la Generalitat

 La tromba d'aigua caiguda ahir pel matí, amb més de 30 litres en poc de temps, va inundar l'Avinguda de la Marina i va deixar ben palesa la necessitat de que la Generalitat Valenciana comence de forma urgent les obres de la segona fase del col·lector de la platja que  el govern PP-Vox va paralitzar l'any passat. 

 
 
La pluja va tornar a confirmar el que és massa sabut: que el "tubet" de col·lector que va enterrar el govern del PP davall de l'Avinguda de la Marina fins al Luna Park amb la reforma del 2010 no fa la seua funció perquè tot el sistema de col·lector fins al canal San Pablo no està acabat. Damunt aquest primer tram de col·lector, com vam publicar en el seu dia i moment, es va construir reduint a la meitat el diàmetre que estava previst.
 

Traçat del col·lector, on falta executar el tanc de tempesta i els dos ramals al Canal i a la Séquia Mare.
 
El regidor d'obres, Josep Llàcer, de Compromís, davant la situació viscuda ahir ha recordat respecte a la tercera i última fase que queda per executar que "els pressupostos de la Generalitat del 2023 contemplaven una partida bianual d'1 milió d'euros per executar l'última fase del col·lector de la platja, amb obres que havien de començar l'any passat i acabar enguany. Després de les eleccions i amb el canvi de govern, el nou Consell del PP i Vox presidit per Carlos Mazón va eliminar la partida i ha retardat  l'obra".
 
Llàcer ha recordat que "a hores d'ara res se'n sap de les intencions de la Generalitat, perquè ni tan sols han iniciat la licitació de les obres. Damunt, les autoritzacions de Costes que tants esforços i gestions van costar en la passada legislatura per ocupar els terrenys i executar les obres estan a punt de caducar" i ha conclós amb  la frase lapidària "eixa és la gran gestió dels qui anaven a "salvar" la platja".
 
 
Compromís va executar el vial perimetral i davall hi ha enterrat el col·lector
 
Una tercera fase que l'actual Generalitat (PP-Vox) ha paralitzat

L'Ajuntament amb govern de Compromís, malgrat els greus problemes econòmics que va patir pel deute deixat per l'anterior govern del PP, va complir la seua part: va ser una inversió de 3'5 milions, la més gran mai feta a la platja, i va servir per executar el vial perimetral contemplat en el Pla General del 2004 que no mai s'havia iniciat. Es va construir el col·lector enterrat de gran diàmetre per evacuar l'aigua de pluja i va executar la reurbanització de Blasco Ibáñez i carrers adjacents.

 

 La Demarcació de Costes després de les intenses gestions del govern de Compromís, amb Josep Llàcer al front de la regidoria d'Obres i Urbanisme, va concedir els permisos per ocupar els terrenys de les obres. Costes va donar un permís de 6 mesos d'ocupació de terrenys de la seua propietat i un any per acabar l'obra. I ací està el problema: La Generalitat és qui ha d'executar i pagar els treballs que queden pendents en la tercera fase, o siga el tanc de tempesta i les connexions a la mar i a la Séquia Mare. I no ha començat res.

Més bé tot el contrari: la Generalitat en la pràctica ha eliminat l'obra en haver modificat la partida prevista i dels 960.000 euros de cost d'execució del projecte només n'ha contemplat enguany 10.000 euros quan era l'any que hauria d'acabar-se, i ha retardat la resta de diners al 2025, i ja vorem si compleix. Com a resultat no es poden complir les condicions de Costes i, el més probable, es que s'haja de demanar prorroga o com a últim extrem tornar a fer totes les gestions per aconseguir novament els permisos de Costes.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.